Benvinguts a

Coses de pac

Per compartir algunes idees, vivències i xorrades que em passen pel cap o pel carrer o al tren. Blog gestionat amb el WordPress.

www.flickr.com
Este és un mòdul Flickr que mostra fotos públiques de coses de pac. Crea el teu propi mòdul, si vols aquí.

Pàgines

Núvol d'etiqueteslinux user #441306

Articles recents

Arxius

Comentaris recents

Bicicleta

Blogroll

Fotos

Massalfassar

Personal

Ubuntu

Meta

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.

Prova

La bicicleta a Palma de Mallorca necessita el teu ajut

Enviat el dilluns 14 de setembre de 2009 per Pac

De la llista de la Coordinadora estatal d’usuaris de la bicicleta m’arriba un missatge d’auxili. Són moltes les causes que diàriament u rep i com no podem arreglar el món tot d’una, no es cosa de militar en totes elles.
Però esta per a mi és una mica especial.

A l’illa de Mallorca hem fet moltes excursions en bicicleta, viatges iniciàtics al cicloturisme on la Tramuntana ens posava a prova, on descobríem a “colp de pedal” els racon d’una illa meravellosa.

Fa uns dies, la meua amiga Ajo de les Illes  feia saber a través del seu Facebook que estava anant a treballar en bicicleta i que estava tant contenta. Jo en saber-ho estava també molt content, per ella i per que de les Illes Balears no tinc massa referències de moviment ciclista urbà i saber que el nou sistema de bicicleta pública canviava hàbits cotxers, m’alegrava.Als comentaris del canvi de costum cap a les dues rodes, n’hi havia escepticisme, les típiques criminalitzacions cap als ciclistes urbans, etc. però pensava que continuaria i que podria ser un canvi de tendència que fera veure menys cotxes i més gent en bici.

Però el missatge rebut no va en la línia de pèrdua d’usuaris sinó per la maquiavèl·lica, quasi bèl·lica, actitud de les forces vives econòmiques de la ciutat en contra de que es cree una mínima infraestructura ciclista.

Segons expliquen es tracta de l’oposició brutal i coordinada de taxistes, comerciants i automobilistes als carrils bici, especialment al recent inaugurat, que discorre por l’antiga ronda de la ciutat (les avingudes). Davant d’este panorama, on El Mundo fa la seua enquesta tendenciosa, un grup de gent està demanant fer arribar el rebuig més contundent a l’intent de boicot dels carrils bici amb l’enviament de missives als presidents d’AFEDECO i PIMECO amb còpia a diversos diaris i entitats.

Si teniu 2 minuts envieu a les adreces de baix el text que esn proposen o altre de similar:

presidente@afedeco.com
pimeco@pimeco.com
local.diariodemallorca@epi.es
redaccion@ultimahora.es
eldia.redaccion@elmundo.es
sempervivens@hotmail.com
bllinas@presib.caib.es
premsa@a-palma.es
mrlambea@yahoo.com

Senyors Presidents d'”Afedeco” i “Pimeco”, Palma de Mallorca

Molt senyors meus:

Davant les notícies aparegudes en premsa en el sentit que la seva organització considera la possibilitat de portar a terme un tancament patronal i altres protestes en contra de l’establiment d’un carril bici en les “avingudes” de Palma, vull manifestar-li que, malgrat no ser resident en aquesta ciutat, sóc un visitant assidu per vacances de la seva ciutat, com ho és para molts ciutadans d’aquest país.

Doncs bé, com a ciclista urbà que sóc, li expresso la meva estupefacció, desgrat i disgust davant les actituds referides, i vull significar-li el meu interès a conèixer una relació dels comerços associats a les seves organitzacions que propugnin la mesura citada, amb el propòsit de, si es tracta de negocis amb representació en el meu lloc de residència, adoptar quantes mesures lícites de boicot estiguin en la meva mà, divulgant-les quant pugui en l’àmbit del col·lectiu ciclista de l’Estat i entre les persones del meu entorn.

Igualment, li significo que l’eventual supressió o alteració de la infraestructura ciclista esmentada suposaria un factor determinant per a mi a l’hora de decidir-me a viatjar a aquesta turística destinació, optant sense dubtar-lo per dirigir-me a altra ciutat més receptiva a l’imparable fenomen del ciclisme ciutadà.

Atentament li saluda,

(Nom, cognoms i DNI)

o bé

Señores Presidentes de “Afedeco” y “Pimeco”, Palma de Mallorca

Muy señores míos:

Ante las noticias aparecidas en prensa en el sentido de que su organización considera la posibilidad de llevar a cabo un cierre patronal y otras protestas en contra del establecimiento de un carril bici en las “avenidas” de Palma, quiero manifestarle que, pese a no ser residente en esa ciudad, bien podría ser para mí destino de un desplazamiento vacacional o de una breve escapada, como lo es para muchos ciudadanos de este país.

Pues bien, como ciclista urbano que soy, le expreso mi estupefacción, desagrado y disgusto ante las actitudes referidas, y quiero significarle mi interés en conocer una relación de los comercios asociados a sus organizaciones que propugnen la medida citada, con el propósito de, si se trata de negocios con representació n en mi lugar de residencia, adoptar cuantas medidas lícitas de boicoteo estén en mi mano, divulgándolas cuanto pueda en el ámbito del colectivo ciclista del Estado y entre las personas de mi entorno.

Igualmente, le significo que la eventual supresión o alteración de la infraestructura ciclista mencionada supondría un factor determinante para mí a la hora de decidirme a viajar a ese turístico destino, optando sin dudarlo por dirigirme a otra ciudad más receptiva al imparable fenómeno del ciclismo ciudadano.

Atentamente le saluda,

(Nombre, apellidos y DNI)

Pertany a Activisme, Bicicleta | Sense comentaris »

Deixa un comentari

Per favor: Els comentaris estan moderats i això pot retardar la publicació del teu comentari. No cal que tornes a reenviar el teu comentari.

copyright © 2oo6 Coses de pac | Gràcies al Wordpress