Benvinguts a

Coses de pac

Per compartir algunes idees, vivències i xorrades que em passen pel cap o pel carrer o al tren. Blog gestionat amb el WordPress.

www.flickr.com
Este és un mòdul Flickr que mostra fotos públiques de coses de pac. Crea el teu propi mòdul, si vols aquí.

Pàgines

Núvol d'etiqueteslinux user #441306

Articles recents

Arxius

Comentaris recents

Bicicleta

Blogroll

Fotos

Massalfassar

Personal

Ubuntu

Meta

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.

Prova

Marrà, esmarrà, cercolar, carapatella, encourar, rabuda

Enviat el dimarts 12 de febrer de 2008 per Pac

Hui el tren ha estat condidor. Emilio està animat amb el meu interés per paraules de poc ús i sol tindre’n prepara alguna a peu d’andana, i després xarrant xarrant encara n’ixen més.

Parlant d’escamutxó, m’ha parlat de marrà o esmarrà, que és el racó de terme que no quadreja, o que acaba en punta. Diu que a Massamagrell hi havia un carrer que feia marrà, i que tal nom li posaren. Al cap d’un temps les puritanes del poble, fent menció a l’altre significat de marrà: qui fa favors sexuals, van fer campanya fins aconseguir canviar-li el nom.

M’ha parlat de cercolar, que vindria a ser deformar aplicat a animals. Conta que quan una gallina estava lloca i covant els ous, si venia una tronada i els ous ja estaven avançats i el pollet format, era comú que algun dels pollets nasquera cercolat.

Carapatella és la pudenta. Mai no l’havia sentit abans. Emilio diu que “el món de la modernor” ha fet oblidar la paraula de tota la vida.

Encourar és fer-se malbé l’arròs, o el fem (si s’escalfa)

Parlant amb el meu amic Llóran preguntant-li detalls d’alguna paraula, em proposa la paraula rabuda que sembla ser un localisme per descriure la collita.

En definitiva, una bona colla de paraules noves, que a més no estan reflexades als diccionaris que he consultat. Ho faré saber als més de 350 membres de la llista Migjorn (per a valents!) que saben molt i que segur troben alguna paraula similar i ens posen un poc de llum

Pertany a General, Llengua, Massalfassar | Sense comentaris »

Deixa un comentari

Per favor: Els comentaris estan moderats i això pot retardar la publicació del teu comentari. No cal que tornes a reenviar el teu comentari.

copyright © 2oo6 Coses de pac | Gràcies al Wordpress