Benvinguts a

Coses de pac

Per compartir algunes idees, vivències i xorrades que em passen pel cap o pel carrer o al tren. Blog gestionat amb el WordPress.

www.flickr.com
Este és un mòdul Flickr que mostra fotos públiques de coses de pac. Crea el teu propi mòdul, si vols aquí.

Pàgines

Núvol d'etiqueteslinux user #441306

Articles recents

Arxius

Comentaris recents

Bicicleta

Blogroll

Fotos

Massalfassar

Personal

Ubuntu

Meta

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.

Prova

PÀNIC PEL NADAL. Els reis mags en vaga

Enviat el diumenge 16 de desembre de 2007 per Pac

Comunicat de la Plataforma PÀNIC, formada per ses Majestats els Reis Mags d’Orient, i el Pare Noel.

Noticias Setem 04/12/07

La Plataforma Anti-Nadal-Inundat-pel-Consumisme (PÀNIC) manifesta:

Que aquest any Ses Majestats els Reis Mags d’Orient es declaren en vaga indefinida i que, fins que no siguen satisfetes les seues demandes, no es mouran de l’Orient Mitjà. Les raons que han portat a Ses Majestats a prendre aquesta decisió dràstica són:

1. L’Equip de Patges Reials està fart de portar tones i tones d’objectes inútils i de regals que van a parar al fons d’un armari o a l’abocador sense haver estat utilitzats. Un 10% de les persones del món consumim el 70% dels recursos.
2. Degut a la gran quantitat de regals sol·licitats, l’Equip de Patges Reials està obligat a fer jornades laborals que no respecten el conveni del Sindicat de Personatges Nadalencs. Buscar cada cop més regals i al preu més baix obliga a treballar a milions de persones de països empobrits en jornades indignes, inhumanes 3 de cada 5 treballadores de les fàbriques de roba del món no tenen contracte, fan més de 70 hores setmanals i cobren menys de 100 euros al mes.
3. Ses Majestats estan farts de portar regals que només es poden trobar a grans superfícies i centres comercials i troben a faltar el contacte amb les botigues de la ciutat. A l’estat Espanyol es tanquen 11 botigues de barri diàries per culpa de les grans superfícies.
4. Ses Majestats no volen portar més regals fabricats per empreses que no respecten els drets dels treballadors i les treballadores i que se’n van a països pobres a contaminar el que no els deixen contaminar a Europa i els EEUU.

Per totes aquestes raons el PÀNIC declara una vaga indefinida fins que no hi haja un compromís generalitzat de:

1. no regalar per regalar i mantenir un criteri racional
2. acordar amb la família i els amics el pressupost màxim dels regals per no convertir el nadal en una competició
3. evitar que els nens i nenes reben allaus de regals que no tindran mai temps d’utilitzar.
4. prioritzar els regals fets per un mateix o una mateixa
5. prioritzar els regals ecològics, justos i de proximitat
6. no deixar-se portar per la publicitat i tenir criteri propi
7. donar preferència a regals culturals i amb contingut
8. dedicar el nostre temps als altres: és el regal més valuós.

Així doncs, des del PÀNIC esperem que les vostres cartes i correus electrònics d’enguany segueixen aquestes reivindicacions. Si no és així, ja podeu esperar asseguts que no hi haurà ni cavalcada, ni camells, ni regals, ni carbó, res de res.

Pertany a Activisme, General | 1 comentari »

Un comentari

  1. Coses de pac » Arxiu del blog » Els reis han vingut, i una bici m’han portat!* ha comentat:

    […] i altres sorpresa, a grans i menuts els han fet un munt de regals. Massa i tot. Malgrat l’avís que el Pare Noel i els Reis Mags feien vaga, o han arribat a un acord d’última hora, o que han decidit fer la feina i deixar la […]

Deixa un comentari

Per favor: Els comentaris estan moderats i això pot retardar la publicació del teu comentari. No cal que tornes a reenviar el teu comentari.

copyright © 2oo6 Coses de pac | Gràcies al Wordpress