Benvinguts a

Coses de pac

Per compartir algunes idees, vivències i xorrades que em passen pel cap o pel carrer o al tren. Blog gestionat amb el WordPress.

www.flickr.com
Este és un mòdul Flickr que mostra fotos públiques de coses de pac. Crea el teu propi mòdul, si vols aquí.

Pàgines

Núvol d'etiqueteslinux user #441306

Articles recents

Arxius

Comentaris recents

Bicicleta

Blogroll

Fotos

Massalfassar

Personal

Ubuntu

Meta

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.

Prova

Sóc membre del Consell Escolar!

Enviat el diumenge 2 de desembre de 2007 per Pac

El passat dijous 29 de novembre van celebrar-se eleccions a Consell Escolar al Col·legi Sant Llorenç Màrtir de Massalfassar. Sempre he volgut implicar-me una mica més en la vida de l’escola (com tots diuen, és la millor manera de saber com funciona el centre per dins), però este bloc i altres menesters com la criança em lleven prou de temps.

El cas és que una mare membre de l’AMPA, Mª Àngels, em va animar a presentar-me com a representant dels pares i mares, i sense pensar-m’ho massa vaig decidir-me i un dia abans de finalitzar el termini de presentació de candidatures vaig lliurar la meua.

La sorpresa ha estat en saber que he estat elegit :D, ja que just la setmana de les eleccions per diversos motius no vaig poder passar pel parc “a fer campanya”;) i encara que de 4 aspirants 2 hi entraven, m’he alegrat molt per ser elegit.

Des del divendres ja són diverses les persones que m’han felicitat i encoratjat a fer-ho bé, i a que no els defraude, que confien en mi; llavors espere estar a l’altura de les circumstàncies i fer-ho el millor possible.

Per anar situant-me, un esquema de la composició del Consell Escolar:

L’Equip directiu amb – La Directora i el Secretari
4 mestres: 4 d’Infantil i Primària
4 alumnes amb veu però sense vot
5 pares/mares (un d’ells de l’AMPA)
1 representant de l’Ajuntament

Llegia estos dies que el meu cap Toni Saura també era aspirant al consell escolar, llavors ara tindrem més temes dels que raonar.

Pertany a Activisme, Massalfassar | 8 comentaris »

8 comentaris

 1. Enric ha comentat:

  Enhorabona Conseller !!. No tenies feina, ala !! una altra.

 2. El tio Llorenç ha comentat:

  Fou membre del CONSELL ESCOLAR DE MASSALFA, 12 anys i altres en l’AMPA, la meua dona Carmen 8 anys al CONSELL del IES DE MASSAMAGRELL.
  La experiencia recollida es molt ilustrativa i cuantitativa per al que tinga ganes de que li traspasem la cantitat que desige.
  Despres de moltes xarades en altres AMPES del voltant, queda una única reflexió molt interesant.
  Per que un COLE tinga un bon funcionament per part del pares del CONSELL com a primers interlocutor amb els docents, cal una col.laboracio construcctiva, no val sols fiscalizar com a policia patriarcal (cosa que fan molts pares que el poder del vot en el CONSELL, els transforma en autentics llops contra el docents com una guardia pretoriana força dolent.
  Sols desde la col.laboració i aportant i recolzant noves idees progresistes se conseguirá que l’enseyament PUBLIC, puga gaudir de una salut que per desgracia no vol NUESTRA MUY ESTIMADA CONSELLERIA.
  Disposem de grans profesionals ajudemlos que el nostres fills serán els grans beneficiats.
  NO ALS PARES QUE SOLS FISCALICEN POLICIALMENT AL DOCENTS.
  SI ALS PARES QUE FISCALICEN BE I FAN REALMENT BO EL COLE, EL CONSELL I LA CONVIVENCIA, PARES-DOCENTS-XIQUETS.
  PACO: felicitats pel carrec i a per una escola pública en valencia i de calitat.
  Salut.

 3. Pac ha comentat:

  Estimat tio Llorenç,
  gràcies per seguir les coses que ací escric i conte.
  Se que vas estar temps al Consell Escolar i l’AMPA del poble, i per això el teu consell l’aprecie i el tindré en compte.
  Encara que m’agrada pensar que sóc una persona de consens, que sap escoltar, raonar i fins i tot fer propostes constructives, i tal vegada les teues paraules m’estan jutjant abans d’hora. Ja em va passar amb una altra persona, que abans ni tan sols de ser elegit va fer una crítica quasi ferotge del paper del pares i mares, d’alguns es clar, que anaven en contra dels mestres, etc.
  La meua premissa és no anar en contra de ningú, just el contrari, l’objectiu és comú: L’ESCOLA, on estudien els nostres fills i per tant s’haurà d’estar ben atent a tot allò que l’envolta i fer per que millore amb l’ajut i col·laboració de tots els implicats: pares i mares, mestres i Ajuntament.

 4. Toni Saura ha comentat:

  Estic amb Llorenç, com a professor no puc dir altra cosa que quants els pares estan damunt dels xiquets funcionen molt millor i de la mateixa manera si la col·laboració en el consell escolar es lleial també funcionarà millor el centre.

  Paco, xarrarem d’açò i de més coses que tenim pendents.

 5. Pac ha comentat:

  Gràcies Toni per escriure.
  Espere ser lleial i col·laboratiu en el Consell Escolar com deia abans.
  Ànims i parlem

 6. El tio Llorenç ha comentat:

  Molt estimat i ven volgult “PAC”,a part de que eres el meu cunyat apegat, que conste que en ma casa tots te apreciem mes que si fores realmente familia directa crec que eres sabedor, també cal dir que el carinyo que te professem te las guanyat a pols.
  Contra tú no va ningú avans de?, crec que has fet una mala interpretació de lo que volía transmitirte, no em jutjat a l’home sols per la nostra experiencia te compte lo que “MOLTS” pares fan.
  No posse en ducte que serás una gran CONSELLER, que aportarás posiblement mes que els docens, per la teu implicació en tot lo que fas. Tira endabant i no et preocupes lo que que diuen o diran, eres bó i l’escola exirá beneficiada.
  Reitere les meues disculpes si te ofes avands de?, pero sols volia aportar un poc de experencia.
  Sempre amb PAC, per una escola pública en valencia i de calitat.
  Salut.

 7. carme ha comentat:

  Estimat Paco, com a mare i mestra ja m’agradaria tindre al Consell Escolar del meu centre gent com tu. I no em queixe massa, però a voltes no cal només la intenció, també la informació.
  A mi me l’oferiren al centre de la Mariola i no vaig voler, tal volta ni havera eixit.En aquest moment no puc dedicar-li molt de temps. Però sí col.labore el que puc amb l’AMPA. I sempre em diuen el mateix: “amb els membres d’una banda i altra no podem fer res i no guanyarem mai”. Però és molt important que ens fem sentir, a voltes podem fer reflexionar.
  També el problema és que als Consells escolars dels centres no sempre estan els mestres més adients i més “raonables” en els problemes del dia a dia de l’escola.
  Pense que és molt important la presència i veu dels pares i que arribe a la resta del Claustre. Com diu el teu cunyat l’educació no és només de pares o només de mestres. És de tots junts a la vegada.
  I sí que és coent lo de senyo. Jo en començar a treballar li vaig respondre a un xiquet d’11 anys:”digues alumne” i em digué que eixe no era el seu nom. I jo li vaig recordar que el meu tampoc era senyo sino Carme.
  Bessets.

 8. Pac ha comentat:

  Gràcies Carme per seguir i escriure. Com que l’educació dels nostres fills i filles és cosa tant de pares i mares com de mestres, procuraré esforçar-me en la part que em toca per fer-ho el millor possible, i ser tant raonable com siga possible.

Deixa un comentari

Per favor: Els comentaris estan moderats i això pot retardar la publicació del teu comentari. No cal que tornes a reenviar el teu comentari.

copyright © 2oo6 Coses de pac | Gràcies al Wordpress