Benvinguts a

Coses de pac

Per compartir algunes idees, vivències i xorrades que em passen pel cap o pel carrer o al tren. Blog gestionat amb el WordPress.

www.flickr.com
Este és un mòdul Flickr que mostra fotos públiques de coses de pac. Crea el teu propi mòdul, si vols aquí.

Pàgines

Núvol d'etiqueteslinux user #441306

Articles recents

Arxius

Comentaris recents

Bicicleta

Blogroll

Fotos

Massalfassar

Personal

Ubuntu

Meta

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.

Prova

Dimitesc de la Junta de l’AMPA…

Enviat el dijous 1 d'octubre de 2009 per Pac

Hui és un dia trist. He plegat de la Junta Directiva de l’AMPA. I hi estava molt a gust. Fèiem un bon equip i es notava.

He deixat en l’estacada a les companyes de la Junta de l’Associació de Pares i Mares de l’escola de Massalfassar. No sé si m’ho perdonaran mai.

És una putada el que els he fet, ja ho se, però la meua salut és el primer i necessite no estar patint cada instant, sense veure cap eixida que em plaga a la situació creada a l’assemblea de pares i mares del passat dijous 24 de setembre.

Una assemblea que per cert recordarem els presents, sobretot els que van fer allà una passa important per suïcidar-se políticament.

I és que la llengua va servir de nou com a element de discòrdia intencionada. Vam haver de rebre insults i comentaris fora de lloc, als que desgraciadament estem massa acostumats. Però el pitjor de tot, no van ser ni les formes ni el contingut de l’agressió,   si no el portaveu. La persona que va agafar el relleu de la dialèctica enverinada va fer més mal del que es pensa, per seguir el joc en una partida amb un rerefons d’odi cap a la llengua, que s’ensuma de ben lluny.

Va prendre una actitud decidida, amb convenciment, de militància cega, amb el que deia amb referències legals quan calgueren, però va perdre de vista el fòrum i l’espai en el que es trobava. Estava davant d’una associació que no arriba a la cinquantena de socis, potser 60, que fa tot el que fa arrapant hores a la família i al temps lliure, i la demanda única: que es feren les notificacions en valencià i en castellà.

I  quan l’objectiu que pretenen aconseguir dins de l’AMPA és clarament incomplit en el seu espai de participació política: l’Ajuntament de Massalfassar (per incompetència en la gestió i segurament també per falta de recursos) hom es pregunta si la vehemència amb la que se li demana a l’AMPA que faça la feina dues vegades,  s’aplica també a l’Ajuntament, on bàsicament tot és en castellà (les actes plenàries, les notificacions, les ordenances, etc.).

I com estes coses s’han de saber, si creus que el principal partit de l’oposició a Massalfassar ha perdut el nord en este afer, tal vegada vols fer-ho saber-ho els seus caps.

Pertany a Denúncia, Llengua, Massalfassar | 1 comentari »

XXI Trobada d’Escoles en Valencià. PROGRAMA D’ACTES.

Enviat el dimarts 15 d'abril de 2008 per Pac

El proper diumenge 20 d’abril tindrà lloc a Museros la TROBADA d’Escoles en Valencià de la comarca de l’Horta Nord, baix va el programa dels actes.

Actes de la XXI Trobada d’Escoles en Valencià

Divendres, 11 d’abril

19.00 h Inauguració de l’exposició sobre la XXI Trobada d’Escoles en Valencià, a la sala d’exposicions de la Casa de Cultura.
20.00 h Amor de punt de ganxo, obra teatral representada pel grup Desigual Teatre, al saló d’actes de la Casa de Cultura.
23.00 h Nit de rock al jardí de davant de l’edifici escolar de l’avinguda País Valencià.
Dissabte, 12 d’abril

10.30 h Passejada per l’horta. Eixida des del CP Blasco Ibáñez (edifici de l’avinguda del País Valencià).
18.00 h Lliurament dels premis Sambori al saló d’actes de la Casa de Cultura.
Diumenge, 13 d’abril
18.00 h Concert del grup de tabals i dolçaines de Museros i del grup juvenil Pont Folk al saló d’actes de la Casa de Cultura.
Dilluns, 14 d’abril
En horari escolar: Rondalles, a càrrec de Francesc Aledón.
19.00 h Taula redona: “Moviments de renovació pedagògica”, al saló d’actes de la Casa de Cultura.
Dimarts, 15 d’abril
17.00 h Cinema en valencià: Charlie i la fàbrica de xocolata, a la Casa de Cultura.
Dimecres, 16 d’abril
18.00 h Teatre infantil: La caputxeta verda i els germans Pardo, interpretat per Desigual Junior’s, al saló d’actes de la Casa de Cultura.
Dijous, 17 d’abril
En horari escolar, animació lectora a càrrec de Gemma Pasqual
En horari escolar, teatre de titelles Visca Rodari, a càrrec d’Empar Claramunt, a la Casa de Cultura.
20.00 h Presentació del llibre Teodor Llorente, líder de la Renaixença valenciana, pel seu autor Rafael Roca, de la Facultat de Filologia de la Universitat de València.
Divendres, 18 d’abril
19.30 h Aplec de bandes juvenils: Unió Musical de Museros i Societat Musical Eslava d’Albuixec, a la Casa de Cultura.
22.00 h Sopar homenatge als Salons Emperador.
Dissabte, 19 d’abril
18.00 h Aplec de corals escolars al saló d’actes de la Casa de Cultura.
23.00 h Dimonis de Massalfassar (recorregut: des de la plaça del Castell, i el carrer Major, fins a l’ermita).

Diumenge, 20 d’abril

10.30 h Comencen les cercaviles: cercavila de l’Escola la Masia al carrer Metge en Josep, i cercavila del CP Blasco Ibáñez (junt a l’ermita) al carrer Metge en Josep.
12.00 h Tallers a l’avinguda País Valencià.Partida de pilota al carrer València. Campionat de colpbol, al col·legi CP Blasco Ibáñez (avinguda de l’Estació).
12.30 h Inauguració del mural commemoratiu de la Trobada de Museros, al bulevard de les Palmeres.
13.30 h Dansada davant la Casa de Cultura.
14.30 h Dinar
15.30 h Actuació del grup Trobada.
16.30 h Actuació del grup Rascanya, i cloenda de la festa.

Plànol de situació de la programació trobada-museros.jpg

Pertany a Llengua, Massalfassar | Sense comentaris »

Web de l’AMPA

Enviat el dilluns 24 de març de 2008 per Pac

A la darrera assemblea de l’AMPA vaig proposar que aniria bé disposar d’una plana web en la que poder informar de tota l’activitat que té la comunitat escolar a tots els nivells.

Dit i fet, ràpidament Daniel i Gabriel en el suport tècnic es van animar i Mª Àngels, Lucía, Mª José, Susi i Yolanda en la part de continguts, en una reunió vam definir el que volíem per començar, i en un parell de setmanes ja tenim plana web amb l’impressionat gestor de continguts wordpress.

Com quasi sempre que treballe en wordpress o en webs en general, l’ajut incondicional del meu amic Vicent el Cubano ha estat necessari i de gran vàlua per a ajustar-ho tot i fer-la més operativa. Des d’ací Moltes gràcies!

Doncs si voleu tafanejar i fer-li una ullada podeu fer-ho a

www.ampamassalfassar.org

ampa.jpg

Pertany a General, Massalfassar, Personal | 1 comentari »

La Taratuga de Massalfassar

Enviat el divendres 29 de febrer de 2008 per Pac

L’altre dia em van parlar de la nova i espectacular peça que per a la Cavalcada del Foc, a celebrar el 19 de març, els tècnics i les tècniques de la Colla de Dimonis de Massalfassar estaven construint. Certament, l’enginy, la gràcia i la dedicació d’uns quants fan que cada any la peça nova siga una passada que supera l’anterior.

Vaig vore algunes fotos a la web de la Junta Central Fallera i allò prometia i hui he pogut veure-la en directe i en moviment ja que ens hem colat al taller i nou local de la Colla, on s’està treballant de valent.

És impressionant la Taratuga de Massalfassar!.
Tota d’alumini, fa més de 10 metres de llarga, 5 metres d’ampla i més de 2, 5 metres d’alçada al centre, i prop de 900 Kg. Té les quatre rodes de la furgoneta vella de Sònia, perfectament integrades i dissimulades, i amb una direcció mecànica serà la més gran de la cavalcada.

Unes fotos per fer boca, i baix us vídeos exclusius

La Taratuga de Massalfassar ens mira Llig la resta de l’apunt »

Pertany a General, Manualitats, Massalfassar | 1 comentari »

Ordinadors amb Ubuntu a les escoles

Enviat el dissabte 16 de febrer de 2008 per Pac

Fa uns mesos alguns centres escolars (tots?) els han equipat les aules amb ordinadors nous.

Són uns ordinadors ben cridaners, amb molt de colorit i un teclat amb tecles ben grans i diversos colors per organitzar millor els números, les lletres, etc.

ordinador.jpg

El millor de tot és que estos ordinadors porten Ubuntu i per tant tenen un Sistema Operatiu lliure i gratuït (evitant una despesa importantíssima en llicències), hi ha al darrere una empresa que es compromet al manteniment i suport tècnic durant anys, i comunitat de gent que treballa diàriament per millorar-lo i fer-lo més útil i com és de codi obert els que entenen poden accedir-hi i fer les modificacions i personalitzacions que vulguen, etc.

Al bloc de Karles Montalt vaig trobar una entrada que explica millor que jo els beneficis de línux

Pertany a General, Massalfassar, Ubuntu/Línux | 2 comentaris »

A l’escola ja comencen les falles

Enviat el divendres 15 de febrer de 2008 per Pac

Almenys els alumnes del CP Sant Llorenç Màrtir de Massalfassar ja tenen la noteta per que vagen preparant els ninots que formaran part de la falla de l’escola.

El tema principal d’enguany és “Què car està tot” i els de 3 i 5 anys han de representar com de cars estan els joguets i com de cars estan els llibres respectivament, difícil enguany, difícil.

Representar amb uns ninots o objectes de paper i cartró que les coses estan cares resulta complicat. Ens haurem d’escalfar el cap i pensar en idees que representen el que patim cada dia.

Pau, com que li agraden els cavalls molt, vol que la seua aportació siga un cavall, haurem de fer-lo d’or per que represente que és car ;), i Núria vol fer un llibre de monedes, a veure com ho fem i aconseguim que quede per l’estil que el drac que férem l’any passat.

Per ara ja tenim unes caixes de cartró per anar fent l’esbós i posar-se a la feina, que no queda res!

img00023.jpg

Pertany a General, Manualitats, Massalfassar, Personal | 2 comentaris »

Marrà, esmarrà, cercolar, carapatella, encourar, rabuda

Enviat el dimarts 12 de febrer de 2008 per Pac

Hui el tren ha estat condidor. Emilio està animat amb el meu interés per paraules de poc ús i sol tindre’n prepara alguna a peu d’andana, i després xarrant xarrant encara n’ixen més.

Parlant d’escamutxó, m’ha parlat de marrà o esmarrà, que és el racó de terme que no quadreja, o que acaba en punta. Diu que a Massamagrell hi havia un carrer que feia marrà, i que tal nom li posaren. Al cap d’un temps les puritanes del poble, fent menció a l’altre significat de marrà: qui fa favors sexuals, van fer campanya fins aconseguir canviar-li el nom.

M’ha parlat de cercolar, que vindria a ser deformar aplicat a animals. Conta que quan una gallina estava lloca i covant els ous, si venia una tronada i els ous ja estaven avançats i el pollet format, era comú que algun dels pollets nasquera cercolat.

Carapatella és la pudenta. Mai no l’havia sentit abans. Emilio diu que “el món de la modernor” ha fet oblidar la paraula de tota la vida.

Encourar és fer-se malbé l’arròs, o el fem (si s’escalfa)

Parlant amb el meu amic Llóran preguntant-li detalls d’alguna paraula, em proposa la paraula rabuda que sembla ser un localisme per descriure la collita.

En definitiva, una bona colla de paraules noves, que a més no estan reflexades als diccionaris que he consultat. Ho faré saber als més de 350 membres de la llista Migjorn (per a valents!) que saben molt i que segur troben alguna paraula similar i ens posen un poc de llum

Pertany a General, Llengua, Massalfassar | Sense comentaris »

Antara i capçar

Enviat el dissabte 9 de febrer de 2008 per Pac

Malgrat que últimament el recull de paraules de poc ús s’havia centrat en el Racó de Cristòfor, amb els sogres i cunyats sovintegen paraules que em fan agafar el bolígraf sense haver acabat de dinar (per no oblidar-les).

Hui, parlant del camp, i de si coneixien la paraula camutxoc (acabar en punta) que Cristòfor havia usat en un text, m’han sorprés en que sí que la coneixen i l’usen. Xarrant, xarrant, ha eixit la paraula Antara, que és l’extrem del camp on no s’acaben els marxes amb la mula mecànica o tractor i s’han de capçar a mà amb la lligona. Preguntant per capçar, m’expliquen que és rematar el marge a mà; encara que a Alaquàs diuen cavalló al que ací diuen marge.

He de reconèixer la meu ignorància sobre el lèxic del camp… hi hauré d’anar més.

Pertany a Llengua, Massalfassar | 2 comentaris »

Any bixest, les faves al revés

Enviat el dilluns 28 de gener de 2008 per Pac

Emilio, veí e Masalfassar i company de tren mentre dura la campanya d’esporgar a alguns pobles de l’Horta sud, comparteix seient al tren els dies freds de l’hivern, ja que el dia és curt i s’han d’aprofitar les poques hores de llum que hi han.

Parlem de moltes coses, i el camp n’és una d’elles. Hui faves han tocat:

Any bixest
les faves al revés

Aquesta dita ve a explicar que el peduncle o prominència que tenen les faves a la part de dalt s’orienta normalment cap a la mata, però resulta que cada 4 anys, en els anys de traspàs o bixests, l’orientació de les faves és just la contrària.

Jo no se si açò serà cert, però hui en consultar-ho amb una dona major que treballa a la cuina d’on esmorzem, m’ho ha confirmat, afirmant i tot que ella no sabia a que es devia eixe canvi.

Emilio, suposant la meua incredulitat m’ha portat una fava i m’ha mostrat con estan orientats els grans.

Unes fotos per que queden de prova aquest any de 366 dies, i esperaré a les faves del 2009 que ja no serà de traspàs i noves fotos faré.

Fava d'any de traspàs Fava oberta d'any de traspàs

Pertany a General, Llengua, Massalfassar | Sense comentaris »

Ja ve Nadal!

Enviat el dimarts 18 de desembre de 2007 per Pac

Ja tenim l’arbre de Nadal a la porta de l’Ajuntament de Massalfassar, llàstima d’arbre que han tallat de socarrel i han “plantat” al forat del piló de bous. Ara hem guanyat temporalment una nova rotonda al mig del poble.

Nosaltres, també contribuïm gratuïtament a l’escalfament global i a la contaminació lumínica i hem decorat el nostre magraner pelat, amb un kit nadalenc. Els tres reis pujant per l’escala, els emnuts han decidit que millor dins de casa que no a la serena que fa fresca.

minimagranernadal.JPG

Encara que sense tindre’l connectat, els fanals del carrer ja fan prou llum:

Igualment ara patirem la tortura del missatges de nadal, uns més encertats, uns més divertits, i la majoria per esborrar ràpidament de l’ordinador.

Jo em quede amb la proposta del Jueves.

Salut, i a fruir del 2008!

nadala.jpg

Pertany a General, Humor, Massalfassar | Sense comentaris »

« Entrades anteriors

copyright © 2oo6 Coses de pac | Gràcies al Wordpress