Benvinguts a

Coses de pac

Per compartir algunes idees, vivències i xorrades que em passen pel cap o pel carrer o al tren. Blog gestionat amb el WordPress.

www.flickr.com
Este és un mòdul Flickr que mostra fotos públiques de coses de pac. Crea el teu propi mòdul, si vols aquí.

Pàgines

Núvol d'etiqueteslinux user #441306

Articles recents

Arxius

Comentaris recents

Bicicleta

Blogroll

Fotos

Massalfassar

Personal

Ubuntu

Meta

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.

Prova

Setmana de la pantomima sostenible

Enviat el dimarts 15 de setembre de 2009 per Pac


Esta setmana comença la Setmana Europea de la Mobilitat i de nou veurem com les administracions fan una volteta en bici, en diumenge clar per no destorbar al rei de l’asfalt, i alguna altra activitat més que els permeta omplir un fullet, en el fons buit de contingut i sense més interés que cobrir l’expedient. Açò passa per que la gran majoria d’ells no tenen per costum usar altre vehicle que el seu cotxe o el cotxe oficial (mai he vist un polític valencià al transport públic de rodalies, llevat d’inauguracions).

Com que a banda del cotxe també use la bicicleta, conec de primera mà com de malament estan els equipaments per a moure’s amb dues rodes per l’àrea metropolitana de València, i en concret en l’accés a València des de Xirivella, clau per a una veritable mobilitat sostenible cap a la ciutat.

L’accés a València per l’autovia A-3 és infernal. De tres carrils que té en el seu últim tram, s’afegeix un quart dels que s’incorporen des de Xirivella i des de la via de servei, i amb 4 carrils entrem a la capital del Túria per l’avinguda del Cid, que en ser zona urbana està limitada la velocitat a 50 km/h a més d’estar regulada per semàfors (el valent que vaja a 50 té assegurada una xiulada monumental o que l’envestisquen per darrere).
L’eixida de la ciutat no és millor, i també n’hi han 3 carrils per fugir.

Doncs en tan idíl·lic entorn em trobe cada dia per anar a treballar o per a tornar cap a casa, amb la peculiaritat de que ho faig en bicicleta sovint.

Al matí deixe València a la meua esquena, apurant al màxim el terme de Mislata, més tranquil, que cau pel penya-segat que suposa el tall del nou riu, per anar cap a ponent per l’A-3 durant el que dura el pont damunt del nou llit del riu Túria. Ací el trànsit sol ser intens malgrat que el mòbil marca les 7:30h, i buscar la dreta de la calçada, quan per la dreta s’incorporen els vehicles que venen de la V-30, de vegades no és fàcil. Acabat el pont agafe la primera eixida de l’A-3 per incorporar-me a la V-30, durant escassos 200 metres, però que t’injecten una dosi d’adrenalina per sobreviure fins que les portes de l’antiga Feycu a Xirivella em donen la benvinguda a una de les poques ciutats 30 que conec.
És el meu pecat de cada dia. Però si vull anar en bici no tinc més opció.

Com que l’anada la faig contra el rellotge per que em done temps a una breu dutxa, un canvi de roba i anar corrent a la feina, la tornada me la prenc amb més calma fugint de l’avern i sense tocar cap autovia. Però la veritat és que el camí de tornada no és ni millor, ni més segur. Una vegada deixada enrera Xirivella, entre l’eixida dels cotxes i l’antiga fàbrica de Feycu ha quedat una mena de senda, amb un encimentat lamentable, amb arbres que la invadeixen, vidres d’antics accidents,… i que és l’única opció per eixir sense anar entre els cotxes.
I si esta és l’única eixida no motoritzada de Xirivella, també ho és d’Alaquàs i Aldaia que han de morir ací per comunicar-se amb la gran ciutat, com és el meu cas.
Esta senda pavimentada en part, l’usen a diari gran quantitat de vianants i ciclistes urbans; plena de clots, fosca de nit, i que de nou, per endinsar-se a la ciutat de València obliga a travessar enmig d’un revolt, la connexió de l’A-3 i la V-30 primer, amb poca visibilitat i amb la passera de vehicles que van a grans velocitats. Salvat el primer perill, encara s’ha de ser valent, ara per travessar l’eixida de la V-30 cap a l’avinguda del Cid, en un tram on les velocitats són també altes i l’accessibilitat quasi nul·la per agafar la via de servei.
Cap senyal, cap indicació, cap pas de vianants, cap element físic que obligue a reduir la velocitat dels vehicles, ni res de res emparen als valents ciutadans que cada dia col·laboren a descongestionar l’accés a la ciutat de València evitant d’agafar el cotxe.
Ells sí que fan, cada dia que hi passen, el dia de la mobilitat sostenible. La resta, pantomima barata.

Pertany a Bicicleta, Denúncia, Sostenible | 6 comentaris »

La bicicleta a Palma de Mallorca necessita el teu ajut

Enviat el dilluns 14 de setembre de 2009 per Pac

De la llista de la Coordinadora estatal d’usuaris de la bicicleta m’arriba un missatge d’auxili. Són moltes les causes que diàriament u rep i com no podem arreglar el món tot d’una, no es cosa de militar en totes elles.
Però esta per a mi és una mica especial.

A l’illa de Mallorca hem fet moltes excursions en bicicleta, viatges iniciàtics al cicloturisme on la Tramuntana ens posava a prova, on descobríem a “colp de pedal” els racon d’una illa meravellosa.

Fa uns dies, la meua amiga Ajo de les Illes  feia saber a través del seu Facebook que estava anant a treballar en bicicleta i que estava tant contenta. Jo en saber-ho estava també molt content, per ella i per que de les Illes Balears no tinc massa referències de moviment ciclista urbà i saber que el nou sistema de bicicleta pública canviava hàbits cotxers, m’alegrava.Als comentaris del canvi de costum cap a les dues rodes, n’hi havia escepticisme, les típiques criminalitzacions cap als ciclistes urbans, etc. però pensava que continuaria i que podria ser un canvi de tendència que fera veure menys cotxes i més gent en bici.

Però el missatge rebut no va en la línia de pèrdua d’usuaris sinó per la maquiavèl·lica, quasi bèl·lica, actitud de les forces vives econòmiques de la ciutat en contra de que es cree una mínima infraestructura ciclista.

Segons expliquen es tracta de l’oposició brutal i coordinada de taxistes, comerciants i automobilistes als carrils bici, especialment al recent inaugurat, que discorre por l’antiga ronda de la ciutat (les avingudes). Davant d’este panorama, on El Mundo fa la seua enquesta tendenciosa, un grup de gent està demanant fer arribar el rebuig més contundent a l’intent de boicot dels carrils bici amb l’enviament de missives als presidents d’AFEDECO i PIMECO amb còpia a diversos diaris i entitats.

Si teniu 2 minuts envieu a les adreces de baix el text que esn proposen o altre de similar:

presidente@afedeco.com
pimeco@pimeco.com
local.diariodemallorca@epi.es
redaccion@ultimahora.es
eldia.redaccion@elmundo.es
sempervivens@hotmail.com
bllinas@presib.caib.es
premsa@a-palma.es
mrlambea@yahoo.com

Senyors Presidents d'”Afedeco” i “Pimeco”, Palma de Mallorca

Molt senyors meus:

Davant les notícies aparegudes en premsa en el sentit que la seva organització considera la possibilitat de portar a terme un tancament patronal i altres protestes en contra de l’establiment d’un carril bici en les “avingudes” de Palma, vull manifestar-li que, malgrat no ser resident en aquesta ciutat, sóc un visitant assidu per vacances de la seva ciutat, com ho és para molts ciutadans d’aquest país.

Doncs bé, com a ciclista urbà que sóc, li expresso la meva estupefacció, desgrat i disgust davant les actituds referides, i vull significar-li el meu interès a conèixer una relació dels comerços associats a les seves organitzacions que propugnin la mesura citada, amb el propòsit de, si es tracta de negocis amb representació en el meu lloc de residència, adoptar quantes mesures lícites de boicot estiguin en la meva mà, divulgant-les quant pugui en l’àmbit del col·lectiu ciclista de l’Estat i entre les persones del meu entorn.

Igualment, li significo que l’eventual supressió o alteració de la infraestructura ciclista esmentada suposaria un factor determinant per a mi a l’hora de decidir-me a viatjar a aquesta turística destinació, optant sense dubtar-lo per dirigir-me a altra ciutat més receptiva a l’imparable fenomen del ciclisme ciutadà.

Atentament li saluda,

(Nom, cognoms i DNI)

o bé

Señores Presidentes de “Afedeco” y “Pimeco”, Palma de Mallorca

Muy señores míos:

Ante las noticias aparecidas en prensa en el sentido de que su organización considera la posibilidad de llevar a cabo un cierre patronal y otras protestas en contra del establecimiento de un carril bici en las “avenidas” de Palma, quiero manifestarle que, pese a no ser residente en esa ciudad, bien podría ser para mí destino de un desplazamiento vacacional o de una breve escapada, como lo es para muchos ciudadanos de este país.

Pues bien, como ciclista urbano que soy, le expreso mi estupefacción, desagrado y disgusto ante las actitudes referidas, y quiero significarle mi interés en conocer una relación de los comercios asociados a sus organizaciones que propugnen la medida citada, con el propósito de, si se trata de negocios con representació n en mi lugar de residencia, adoptar cuantas medidas lícitas de boicoteo estén en mi mano, divulgándolas cuanto pueda en el ámbito del colectivo ciclista del Estado y entre las personas de mi entorno.

Igualmente, le significo que la eventual supresión o alteración de la infraestructura ciclista mencionada supondría un factor determinante para mí a la hora de decidirme a viajar a ese turístico destino, optando sin dudarlo por dirigirme a otra ciudad más receptiva al imparable fenómeno del ciclismo ciudadano.

Atentamente le saluda,

(Nombre, apellidos y DNI)

Pertany a Activisme, Bicicleta | Sense comentaris »

La OMS demana usar més la bicicleta

Enviat el dimarts 8 d'abril de 2008 per Pac

Article publicat al diari Público el dia mundial de la Salut (gracias Juaco!).

La practica de la bicicleta urbana segueix essent una cosa d’excèntrics, snobs, o poca feina… però l’Organització Mundial de la Salut se’n fa ressò!
Salut i pedals

El organismo internacional alerta, en el Día Mundial de la Salud, sobre las consecuencias del cambio climático en la salud

ANTONIO GONZÁLEZ – Madrid – 07/04/2008 00:30

Las acciones del ser humano, que son la causa principal del cambio climático, pueden ser también su solución. Este argumento de la doctora Margaret Chan, directora general de la Organización Mundial de la Salud (OMS), vertebra el mensaje emitido hoy, Día Mundial de la Salud, por el organismo internacional, que ha decidido dedicar la celebración de la efeméride a las consecuencias que tiene el calentamiento global sobre la salud humana. “Necesitamos que las personas opten tanto por el fortalecimiento de la salud como por la reducción del cambio climático”, señala. Llig la resta de l’apunt »

Pertany a Bicicleta, General, Sostenible | Sense comentaris »

Més llum sostenible per a la bici

Enviat el dijous 3 d'abril de 2008 per Pac

Si al Nadal parlava del nou sistema per il·luminar el desplaçament en bicicleta mitjançant la creació d’un camp magnètic (i després de 3 mesos d’ús només puc que estar ben content del resultat que em dóna, i a més mai m’oblide el llum com abans!), ara un altre sistema per fer llum , en este cas aprofitant l’energia solar.

solarbike_package.gif

Al final poder és voler.

Pertany a Bicicleta, General, Sostenible | Sense comentaris »

Despistat, però simulat

Enviat el dimecres 12 de març de 2008 per Pac

L’altre dia vaig deixar-li a un company la bicicleta per anar a fer un encàrrec, i quan va tornar va aparcar la bicicleta al lloc on estava, en baixar jo a emportar-me-la vaig veure una nova manera de candar-la:

candant.jpg

 

Pertany a Bicicleta, General, Humor | Sense comentaris »

El fenomen de les bicicletes plegables

Enviat el dimarts 11 de març de 2008 per Pac

Cada dia en són més. El fenomen de les bicis plegables és impressionant. Cada dia de matí el tren que ix de València cap a Aldaia en van més. Abans no hi havia problema en deixar-la en algun raconet, però ara els raconets tenen un preu: arribar prompte, i encara i així, el tren va ple de bicicletes.

Bon senyal.

img00047.jpg

Pertany a Bicicleta, Renfe | Sense comentaris »

Guia de la bici de la ciutat de València

Enviat el dilluns 10 de març de 2008 per Pac

Dimecres 11 de març a les 19:30 h. presenten a Ca Revolta la Guia de la bici de la ciutat de València, una feinada del col·lectiu València en Bici, amb el que podrem orientar-nos a la ciutat, entendre quins carrers són millors per a la bici i perquè, circular amb més tranquil·litat i moure’ns per més barris.

guia-de-la-bici-caratula.jpg

Pertany a Bicicleta, General | Sense comentaris »

Pedalar amb pluja

Enviat el dilluns 18 de febrer de 2008 per Pac

Hui plou. Ja seria hora, que portem un hivern que ni plou ni fa fred!

La pluja fa molta, molta falta, si no l’estiu serà dur amb el tema de l’aigua. Benvinguda siga doncs.

El que passa, és que per als que ens movem en bicicleta (+ tren) suposa una mica de complicació de vida. La complicació passa per que ens hem d’equipar una mica més abans d’eixir de casa i per tant no hem d’apurar tant ja que necessitarem més temps 😀

El meu protocol només alçar-me és aguaitar a vore quin oratge de matí tenim. Hui tot era humit de pluja i unes fines gotes d’aigua seguien caient. Calia que m’equipara per a la pluja. He tret el pantaló que per a la neu i la muntanya tinc i me l’he posat per damunt del pantaló que havia de vestir-me hui. A la part de dalt del cos m’he posat la roba normal però he canviat la caçadora per una jaqueta impermeable i amb caputxa, i enlloc de posar-me unes sabates m’he posat les botes de muntanya que a banda de ser impermeables, són de canya alta i em protegeixen més els calcetins.

I amb este equipament he agafat la bicicleta com si res i he fet cap a l’estació, òbviament he arribat banyat, però només la capa exterior que en ser impermeable em manté la roba totalment eixuta i només em banye les mans i la cara.

Al llarg del dia he hagut d’anar al metge a Aldaia i a un reunió i en tot els trajectes m’he oblidat de l’aigua per que anava perfectament equipat.

Igualment s’ha de conduir amb més atenció que de costum ja que el paviment rellisca i els frens no responen igual, i t’has de fer vore més ja que la visibilitat és menor.

Salut i pedals!

Pertany a Bicicleta, General | 1 comentari »

Anarquia al carril bici de la ciutat de València

Enviat el divendres 15 de febrer de 2008 per Pac

Estos dies he circulat pel carril bici de València, no solc fer-ho ja que si el carrer ho permet preferesc la calçada, però l’experiència sempre t’enriquix.

En general està construït sobre la vorera deixant un espai de vegades ridícul per a circular les bicicletes. En altres punts l’han traçat per la calçada i té un circular prou agradable, ja que la barrera amb els altres vehicles és important .

Però a l’altura del carrer Músic Ayllón els de l’empresa Lubasa estaven fent obres a la vorera just al costat del carril bici, i quin és el lloc que han trobat per aparcar: al mig del carril bici, i no un sinó dos vehicles interrompent el trànsit que no contamina, havent lloc per aparcar correctament a prop.

img00015.jpg

img00014.jpg

A l’altura del Mercat d’Abastos, en la cruïlla del carrer Pintor Navarro Llorens i el carrer del Bon Ordre el carril bici es bifurca, i el ramal cap al Bon Ordre queda tallat de sobte a l’alçada del carrer Doctor Sanchis Civera sense un gir que incorpore les bicicletes al trànsit rodat si no davant els cotxes aparcats

img00010.jpg

Després als polítics se’ls ompli la boca de promoció de la bicicleta i compromís envers els medi ambient etc.

Pertany a Bicicleta, Denúncia, General | Sense comentaris »

Adaptar el tàndem als menuts

Enviat el dimecres 13 de febrer de 2008 per Pac

Estic pensant en adaptar el tàndem per a que els menuts puguen pedalar. El problema és que la talla és gran i no arriben ni de lluny als pedals. Però com a grans problemes grans solucions, he trobat a esta web de tàdems un complement que resol el problema de les cames curtes:

Ja veurem com queda la cosa.

Pertany a Bicicleta | Sense comentaris »

« Entrades anteriors

copyright © 2oo6 Coses de pac | Gràcies al Wordpress