Benvinguts a

Coses de pac

Per compartir algunes idees, vivències i xorrades que em passen pel cap o pel carrer o al tren. Blog gestionat amb el WordPress.

www.flickr.com
Este és un mòdul Flickr que mostra fotos públiques de coses de pac. Crea el teu propi mòdul, si vols aquí.

Pàgines

Núvol d'etiqueteslinux user #441306

Articles recents

Arxius

Comentaris recents

Bicicleta

Blogroll

Fotos

Massalfassar

Personal

Ubuntu

Meta

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.

Prova

Reutilització d’aigua (grisa) de la rentadora per al vàter

Enviat el dilluns 14 d'abril de 2008 per Pac

5b7swltios

Pertany a General, Manualitats, Sostenible | Sense comentaris »

La Taratuga de Massalfassar

Enviat el divendres 29 de febrer de 2008 per Pac

L’altre dia em van parlar de la nova i espectacular peça que per a la Cavalcada del Foc, a celebrar el 19 de març, els tècnics i les tècniques de la Colla de Dimonis de Massalfassar estaven construint. Certament, l’enginy, la gràcia i la dedicació d’uns quants fan que cada any la peça nova siga una passada que supera l’anterior.

Vaig vore algunes fotos a la web de la Junta Central Fallera i allò prometia i hui he pogut veure-la en directe i en moviment ja que ens hem colat al taller i nou local de la Colla, on s’està treballant de valent.

És impressionant la Taratuga de Massalfassar!.
Tota d’alumini, fa més de 10 metres de llarga, 5 metres d’ampla i més de 2, 5 metres d’alçada al centre, i prop de 900 Kg. Té les quatre rodes de la furgoneta vella de Sònia, perfectament integrades i dissimulades, i amb una direcció mecànica serà la més gran de la cavalcada.

Unes fotos per fer boca, i baix us vídeos exclusius

La Taratuga de Massalfassar ens mira Llig la resta de l’apunt »

Pertany a General, Manualitats, Massalfassar | 1 comentari »

A l’escola ja comencen les falles

Enviat el divendres 15 de febrer de 2008 per Pac

Almenys els alumnes del CP Sant Llorenç Màrtir de Massalfassar ja tenen la noteta per que vagen preparant els ninots que formaran part de la falla de l’escola.

El tema principal d’enguany és “Què car està tot” i els de 3 i 5 anys han de representar com de cars estan els joguets i com de cars estan els llibres respectivament, difícil enguany, difícil.

Representar amb uns ninots o objectes de paper i cartró que les coses estan cares resulta complicat. Ens haurem d’escalfar el cap i pensar en idees que representen el que patim cada dia.

Pau, com que li agraden els cavalls molt, vol que la seua aportació siga un cavall, haurem de fer-lo d’or per que represente que és car ;), i Núria vol fer un llibre de monedes, a veure com ho fem i aconseguim que quede per l’estil que el drac que férem l’any passat.

Per ara ja tenim unes caixes de cartró per anar fent l’esbós i posar-se a la feina, que no queda res!

img00023.jpg

Pertany a General, Manualitats, Massalfassar, Personal | 2 comentaris »

La restauració de la bicicleta

Enviat el dilluns 28 de gener de 2008 per Pac

Ufff! Qui no té faena el dimoni li’l dóna!

I és que el capritxet de voler restaurar la bici que van dur-me el reis està donant-me prou feina, vaja, més o menys la que em podia imaginar amb el grau d’exigència que li solc aplicar a les coses.

He hagut de documentar-me, sobre com restaurar una bicicleta:
Article sobre com Restaurar una bicicleta
Un Curset de mecànica de la bicicleta (de bikeweb)

i remenant he trobat algunes webs interessants:

– en esta, abans de Nadal va començar a restaurar un vell tàndem i ara just fa uns dies l’ha acabat de restaurar amb uns resultats que fiquen el llistó ben alt.

Unes fotos de com progressa la restauració i que mostren l’estat actual:

El manillar ben rovellat, s’ha d’escatar de valent, sort que els frens estan complets

Manillar necessitat d'escat

Detall del fre, ja veurem si al muntar-ho tot sobre peces o en falten

Detall del fre de vareta

El quadre, després de vàries mans de decapant o molt de treball de braç i escats diversos està esperant que el pinten, si pot ser, del blau original

Quadre escatat

La brutícia acumulada i el rovell han fet usar de vegades ajuda mecànica per no morir en l’intent

Força bruta per netejar

La cadena, després d’un bany de petroli, resta al sol per eixugar-se a l’espera que la rasquen i escaten bé

Cadena i ombra

El tio Lluís, expert reparador, arreglador i soldador de bicicletes, va vindre a fer-li una ullada a la meua adquisició, amb consells imprescindibles per entre altres coses desmuntar les bieles de les bicis velles (a martellades cal treure la falca) i la forquilla davantera (amb lubricant i un colp de martell ajudador)

Ajuda experta i necessària

Pertany a Bicicleta, General, Manualitats | 1 comentari »

Els reis han vingut, i una bici m’han portat!*

Enviat el divendres 11 de gener de 2008 per Pac

Sí, els pares i les mares hem fet de reis, i algunes coses més sabudes i altres sorpresa, a grans i menuts els han fet un munt de regals. Massa i tot. Malgrat l’avís que el Pare Noel i els Reis Mags feien vaga, o han arribat a un acord d’última hora, o que han decidit fer la feina i deixar la negociació per a dies de menys feina. Perquè l’allau de regals que han rebut els menuts ha segut excessiu, hem de fer alguna cosa que tant de regal no pot ser educatiu ni bo per al seu creixement com a persones tanta abundància.

Bo, el cas és que el dia després de reis, en anar a tirar el fem, vaig trobar el regal que em faltava. No l’havia demanat expressament però sí que n’havia imaginat. I és que allà junt a desenes de caixes de joguets, TV, regals i de nadal, unes dins el contenidor, altres per damunt i per terra, hi havia una bicicleta Orbea. No era una bicicleta qualsevol, era una d’aquelles velles de fa més de 40 o 50 anys (no se com calcular-li l’edat), amb frens de vareta, selló de cuir amb molles, doble corona,… però amb un munt de brutícia, 2 o 3 capes de pintura, rovellada i mancada d’algunes peces.

En veure-la vaig vacil·lar. Jo la volia per a mi, per a restaurar-la i fer-la nova, i al temps patia si algun veí em veia agafant deixalles del contenidor i emportant-me-les a casa (primmirat que és un, que li farem), cada dia que tire el fem es nota que vivim en un món d’opulència i abundància i que es tiren unes coses que encara podrien tindre llarga vida, generant estalvi de diners i d’energia. Tampoc sabia com seria rebuda a casa aquella bicicleta tan vella i bruta.

Finalment, a casa feu cap.

La vaig deixar un dia de repòs, allà recolzada sobre la paret, per veure que passava. No volia fer-li res fins a tindre totes les benediccions de que és podia quedar a casa, com si d’un gos del carrer es tractara.

Una vegada comentat, i vist el meu interés per quedar-me-la i reparar-li el que poguera, sense massa oposició va poder-se quedar a casa. Vaig posar-me de seguida amb el decapant per treure-li les capes de pintura que la cobrien. Tant d’aire em vaig donar que no li vaig fer la foto de més a munt fins que no li havia llevat ja la capa de pintura negra, i blanca i verda, quedant només el blau originari.

Una vegada iniciat en el procés de restauració (mai abans he fet res similar, sí que faig reparacions bàsiques de la bici, però poca cosa), vaig pensar en que igual a alguna casa del poble algú encara tenia una bicicleta vella de la que cercar aquelles peces que em mancaven. Preguntant una mica vaig anar a parlar amb Carmen, la vídua de Juan, que va morir fa 4 anys, i que ha replegat i reparat bicicletes durant molt de temps a Massalfassar. La dona ha anat desfent-se per a la ferralla de les moltes bicicletes que tenia el seu marit i em va mostrar el que li quedava, i allà, al final del corral va aparèixer una bicicleta Super BH, també de fa un grapat d’anys, més rovell no li’n cabia però bastant completa de peces a falta de selló.

 

Doncs, estes dos bicicletes que m’han portat els reis són ara el meu maldecap.

Documentar-me, llevar pintura, escatar, preguntar, netejar, engreixar, buscar peces, assessorar-me, llegir,… ja us vaig contant.

Pertany a Bicicleta, Fotos, Manualitats, Personal, Sostenible | 3 comentaris »

Falles

Enviat el diumenge 11 de març de 2007 per Pac

Ens han demanat a les famílies que col·laborem amb l’aportació d’algun ninot per a la falla de l’escola del poble. La por és el tema triat per a enguany i cal que cada alumne aporte un bitxo que li faça por, i decidit per la interessada que seria un “carnotaure rex” ens vam posar mans a l’obra, i el que havia de ser un bitxet, se’ns ha anat de les mans… (clar que els adults hem col·laborat i de valent)

Bufes per estructura Estructura carnotaure aigua plast tranquil-que-ja-acabe pintant-de-marro pintant-de-verd

Cortesia de Mª José que va estar i va fer fotos durant la cremà de la falla ací teniu com va quedar el monument i com va cremar:

mini_img_0627.JPG mini_img_0634.JPG mini_img_0644.JPG

Pertany a General, Manualitats, Personal | 3 comentaris »

copyright © 2oo6 Coses de pac | Gràcies al Wordpress