Benvinguts a

Coses de pac

Per compartir algunes idees, vivències i xorrades que em passen pel cap o pel carrer o al tren. Blog gestionat amb el WordPress.

www.flickr.com
Este és un mòdul Flickr que mostra fotos públiques de coses de pac. Crea el teu propi mòdul, si vols aquí.

Pàgines

Núvol d'etiqueteslinux user #441306

Articles recents

Arxius

Comentaris recents

Bicicleta

Blogroll

Fotos

Massalfassar

Personal

Ubuntu

Meta

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.

Prova

Setmana de la pantomima sostenible

Enviat el dimarts 15 de setembre de 2009 per Pac


Esta setmana comença la Setmana Europea de la Mobilitat i de nou veurem com les administracions fan una volteta en bici, en diumenge clar per no destorbar al rei de l’asfalt, i alguna altra activitat més que els permeta omplir un fullet, en el fons buit de contingut i sense més interés que cobrir l’expedient. Açò passa per que la gran majoria d’ells no tenen per costum usar altre vehicle que el seu cotxe o el cotxe oficial (mai he vist un polític valencià al transport públic de rodalies, llevat d’inauguracions).

Com que a banda del cotxe també use la bicicleta, conec de primera mà com de malament estan els equipaments per a moure’s amb dues rodes per l’àrea metropolitana de València, i en concret en l’accés a València des de Xirivella, clau per a una veritable mobilitat sostenible cap a la ciutat.

L’accés a València per l’autovia A-3 és infernal. De tres carrils que té en el seu últim tram, s’afegeix un quart dels que s’incorporen des de Xirivella i des de la via de servei, i amb 4 carrils entrem a la capital del Túria per l’avinguda del Cid, que en ser zona urbana està limitada la velocitat a 50 km/h a més d’estar regulada per semàfors (el valent que vaja a 50 té assegurada una xiulada monumental o que l’envestisquen per darrere).
L’eixida de la ciutat no és millor, i també n’hi han 3 carrils per fugir.

Doncs en tan idíl·lic entorn em trobe cada dia per anar a treballar o per a tornar cap a casa, amb la peculiaritat de que ho faig en bicicleta sovint.

Al matí deixe València a la meua esquena, apurant al màxim el terme de Mislata, més tranquil, que cau pel penya-segat que suposa el tall del nou riu, per anar cap a ponent per l’A-3 durant el que dura el pont damunt del nou llit del riu Túria. Ací el trànsit sol ser intens malgrat que el mòbil marca les 7:30h, i buscar la dreta de la calçada, quan per la dreta s’incorporen els vehicles que venen de la V-30, de vegades no és fàcil. Acabat el pont agafe la primera eixida de l’A-3 per incorporar-me a la V-30, durant escassos 200 metres, però que t’injecten una dosi d’adrenalina per sobreviure fins que les portes de l’antiga Feycu a Xirivella em donen la benvinguda a una de les poques ciutats 30 que conec.
És el meu pecat de cada dia. Però si vull anar en bici no tinc més opció.

Com que l’anada la faig contra el rellotge per que em done temps a una breu dutxa, un canvi de roba i anar corrent a la feina, la tornada me la prenc amb més calma fugint de l’avern i sense tocar cap autovia. Però la veritat és que el camí de tornada no és ni millor, ni més segur. Una vegada deixada enrera Xirivella, entre l’eixida dels cotxes i l’antiga fàbrica de Feycu ha quedat una mena de senda, amb un encimentat lamentable, amb arbres que la invadeixen, vidres d’antics accidents,… i que és l’única opció per eixir sense anar entre els cotxes.
I si esta és l’única eixida no motoritzada de Xirivella, també ho és d’Alaquàs i Aldaia que han de morir ací per comunicar-se amb la gran ciutat, com és el meu cas.
Esta senda pavimentada en part, l’usen a diari gran quantitat de vianants i ciclistes urbans; plena de clots, fosca de nit, i que de nou, per endinsar-se a la ciutat de València obliga a travessar enmig d’un revolt, la connexió de l’A-3 i la V-30 primer, amb poca visibilitat i amb la passera de vehicles que van a grans velocitats. Salvat el primer perill, encara s’ha de ser valent, ara per travessar l’eixida de la V-30 cap a l’avinguda del Cid, en un tram on les velocitats són també altes i l’accessibilitat quasi nul·la per agafar la via de servei.
Cap senyal, cap indicació, cap pas de vianants, cap element físic que obligue a reduir la velocitat dels vehicles, ni res de res emparen als valents ciutadans que cada dia col·laboren a descongestionar l’accés a la ciutat de València evitant d’agafar el cotxe.
Ells sí que fan, cada dia que hi passen, el dia de la mobilitat sostenible. La resta, pantomima barata.

Pertany a Bicicleta, Denúncia, Sostenible | 6 comentaris »

Medicamentós

Enviat el dimecres 9 de setembre de 2009 per Pac

He estat fora de joc un temps i és que l’ànsia ha pogut en mi. No se si era ànsia de poder, ànsia de poder ser, ànsia de poder més, el cas és que m’ha derrotat.
Ara, ja dempeus, dret i refet torne.

Les meues drogues ara

Pertany a General, Sostenible | 1 comentari »

Per a l’aigua de pluja

Enviat el dimecres 16 d'abril de 2008 per Pac

L’amic Salvador (gràcies) m’envia un interessantíssim enllaç de l’empresa Aiguadepluja que “segueix la tendència internacional de revalorització de l’aigua de pluja”, i en paral·lel gestionen un blog que reflexiona sobre l’aigua i sobre la vida.

Bona troballa que cal seguir per enriquir-nos amb el que es meneja i es cou envers l’aigua, tan escassa, tan valuosa i que la malbaratem a diari.

De les coses que venen he trobat aquest dipòsit per recollir l’aigua de pluja i usar-la per regar el jardí. A veure si cola a casa :S

Hi han moltes altres coses interessants!

Pertany a General, Sostenible | 2 comentaris »

Reutilització d’aigua (grisa) de la rentadora per al vàter

Enviat el dilluns 14 d'abril de 2008 per Pac

5b7swltios

Pertany a General, Manualitats, Sostenible | Sense comentaris »

La OMS demana usar més la bicicleta

Enviat el dimarts 8 d'abril de 2008 per Pac

Article publicat al diari Público el dia mundial de la Salut (gracias Juaco!).

La practica de la bicicleta urbana segueix essent una cosa d’excèntrics, snobs, o poca feina… però l’Organització Mundial de la Salut se’n fa ressò!
Salut i pedals

El organismo internacional alerta, en el Día Mundial de la Salud, sobre las consecuencias del cambio climático en la salud

ANTONIO GONZÁLEZ – Madrid – 07/04/2008 00:30

Las acciones del ser humano, que son la causa principal del cambio climático, pueden ser también su solución. Este argumento de la doctora Margaret Chan, directora general de la Organización Mundial de la Salud (OMS), vertebra el mensaje emitido hoy, Día Mundial de la Salud, por el organismo internacional, que ha decidido dedicar la celebración de la efeméride a las consecuencias que tiene el calentamiento global sobre la salud humana. “Necesitamos que las personas opten tanto por el fortalecimiento de la salud como por la reducción del cambio climático”, señala. Llig la resta de l’apunt »

Pertany a Bicicleta, General, Sostenible | Sense comentaris »

Més llum sostenible per a la bici

Enviat el dijous 3 d'abril de 2008 per Pac

Si al Nadal parlava del nou sistema per il·luminar el desplaçament en bicicleta mitjançant la creació d’un camp magnètic (i després de 3 mesos d’ús només puc que estar ben content del resultat que em dóna, i a més mai m’oblide el llum com abans!), ara un altre sistema per fer llum , en este cas aprofitant l’energia solar.

solarbike_package.gif

Al final poder és voler.

Pertany a Bicicleta, General, Sostenible | Sense comentaris »

Guerra a l’aigua envasada

Enviat el dijous 3 d'abril de 2008 per Pac

Lisc al blog d’enginyeria i sostenibilitat per al segle 21 un interessant article sobre l’aigua embotellada que posa sobre la taula una série de detalls a tindre en compte:

  • L’aigua embotellada genera fins a 600 vegades més CO2 que l’aigua de l’aixeta.
  • Es necessiten 7 litres d’aigua per a produir 1 litre d’aigua embotellada.
  • Produir 1 litre d’aigua embotellada té el mateix impacte en el medi ambiente que conduir un coche durant 1Km.
  • El cost de l’aigua… (hui, a Espanya):
    • 1000 litres d’aigua per a l’agricultura: 0,01€
    • 1000 litres d’aigua de consum domèstic: 1€
    • 1000 litres d’aigua embotellada (suposant que compres les barates 0,16€/litre): 160€

igualment, la fundació Terra ha publicat recentment un article en esta línia que és ben recomanable.

Pertany a General, Sostenible | 2 comentaris »

Bicifestació diumenge 24 de febrer. No a la Via Parc Nord!

Enviat el dimarts 19 de febrer de 2008 per Pac

Si podem hi anirem.

Tal i com segurament ja sabeu, la Conselleria de Territori està elaborant un projecte, anomenat Vial Parque Norte, que en realitat és una nova autovia de circumval·lació i travessament de l’Horta Nord, una nova macroinfraestructura innecessària que ocuparia grans extensions d’un dels millors espais de l’Horta de València.
La Coordinadora Interpobles L’Horta Viva Sense Autovia s’ha constituit per tal d’oposar-se a aquest projecte, i donar alternatives viables i possibles al transport en l’Horta, així com exigir garanties per a potenciar i dignificar l’economia agrària d’aquesta.
Entre les accions previstes, vos convidem a la BICIFESTACIÓ que començarà el proper DIUMENGE 24 DE FEBRER, A LES 11 HORES, DES DE L’ESTACIÓ DEL METRO DE GODELLA, i recorrerà part del traçat previst de l’autovia.
VOS ESPEREM!
Difongueu, reenvieu!

cartell-24-f.jpg

NO A LA VIA PARC NORD!
NOSALTRES, CIUTADANS I CIUTADANES, que volem la conservació, protecció i explotació racional dels espais
agrícoles valencians, i, en concret, de l’Horta de València,
MANIFESTEM:
1. És necessari mantenir l’Horta de València com a realitat econòmica, cultural i paisatgística de primer ordre:
L’Horta de València constitueix una excel•lent mostra de la cultura agrària de les societats mediterrànies al llarg dels segles, i un patrimoni que ha de ser protegit amb la màxima urgència. En ella, la integració entre el ser humà i el medi natural ha determinat un paisatge i una cultura singulars. Un territori que, a més de constituir el suport físic de les activitats agràries i d’interrelació entre habitants i municipis en ell integrats, acompleix una funció ambiental de contenció i d’amortiment de les tensions metropolitanes. Històricament, l’Horta de València ha constituït la font imprescindible d’aliments dels seus habitants, i a hores d’ara té i pot tenir una importància decisiva per a la seua salut i la seua economia.
2. En conseqüència, ens oposem a l’actual ocupació del territori de l’Horta de València, que implica tota una sèrie de projectes urbanístics i d’infrastructures.
Es tracta d’un procés d’ocupació desmesurat, irracional, agressiu contra la salut, el medi ambient i l’economia que, com a la resta del territori valencià, es fa sense comptar amb l’opinió de la ciutadania.
Més concretament, ens manifestem contraris al projecte anomenat VIAL PARC NORD que, a diferència del que es diu oficialment, aïllaria els pobles de la nostra comarca amb una barrera de vies ràpides que portarien més trànsit a les poblacions i arrasarien grans extensions de terrenys productius.
També ens mostrem contraris a que el soterrament de la línia 1 del metro es faça a canvi de la requalificació de terrenys d’horta per a generar plusvàlues urbanístiques que només beneficiarien uns pocs.
3. Farts de promeses incomplides de protecció de l’horta contra eixe desenvolupament insostenible, recuperem
la iniciativa ciutadana per tal de revertir aquesta tendència destructiva.
-No al Vial Parc Nord.
-No al finançament del soterrament de la línia 1 del metro a canvi de requalificar terrenys d’horta.
-Per un pla de mobilitat comarcal a partir de les vies de comunicació actualment existents, que respecte els espais cultivats, evite l’augment del trànsit urbà, potencie el transport públic, i facilite i protegesca els desplaçaments a peu i en bicicleta.
-Per un pla d’ordenació del territori de l’Horta elaborat amb la participació ciutadana.
-Per la protecció efectiva de l’Horta com a espai cultivat, paisatge i bé cultural.
-Per la dignificació i la promoció de l’economia agrària de l’Horta amb mesures efectives de modernització compatibles amb el medi ambient, polítiques de preus justos, i promoció del consum local.
COORDINADORA INTERPOBLES ‘HORTA VIVA SENSE AUTOVIA’

Pertany a Denúncia, General, Sostenible | Sense comentaris »

Perquè hem d’estalviar aigua?

Enviat el dimecres 13 de febrer de 2008 per Pac

Trobe a www.ison21.es este vídeo que ha guanyat el “II Concurso Internacional de Cortos on line por la Sostenibilidad” ho explica molt bé en menys d’un minut.

Pertany a Sostenible | Sense comentaris »

Renfe ens enganya amb el reciclatge

Enviat el dimarts 12 de febrer de 2008 per Pac

Recentment l’Estació del Nord de Renfe ha renovat la part superior de les papereres que hi ha per tot el recinte.Les noves disposen d’icones més clares que identifiquen els diversos fems que admet i en quina ubicació els hem de llançar, tot un exemple.

Es tracta d’unes papereres estupendes amb tres boques diferenciades amb bosses de colors diferents per recollir el paper (blava), el fem orgànic (verda) i la resta (negra).

img00003.jpg

Des del primer dia, ja fa anys, vaig pensar de com avançats estàvem ja que és difícil trobar papereres on pugues fer ja la tria del fem a llocs de pública concurrència.

Farà cosa d’un mes vam agafar un tren ben tard, potser el de les 22:30h, i clar a eixes hores els passatgers eren ben escassos, vam haver d’esperar-nos a un banc fins que isquera el nostre tren, i vam tindre l’oportunitat de veure com es feia la neteja del recinte i el buidat de les papereres.

I sorpresa, i vergonya aliena, la meua en veure que les bosses es buidaven col·locant el seu contingut tot mesclat en una gran bossa i deixant les tres bosses de colorins preparades per a seguir enganyant el personal.

Pot ser la cosa ha canviat del Nadal cap a ací, però si fora que no (com imagine), haguera estat millor enlloc de renovar les papereres, unificar la paperera en una sola boca i deixar-se d’imatge de sostenibilitat quan és ben falsa.

Qui fa el vídeo per al youtube?

Presentaré un escrit, serà un mail millor, a Renfe i ja us conte.

Pertany a Denúncia, General, Renfe, Sostenible | Sense comentaris »

« Entrades anteriors

copyright © 2oo6 Coses de pac | Gràcies al Wordpress