Benvinguts a

Coses de pac

Per compartir algunes idees, vivències i xorrades que em passen pel cap o pel carrer o al tren. Blog gestionat amb el WordPress.

www.flickr.com
Este és un mòdul Flickr que mostra fotos públiques de coses de pac. Crea el teu propi mòdul, si vols aquí.

Pàgines

Núvol d'etiqueteslinux user #441306

Articles recents

Arxius

Comentaris recents

Bicicleta

Blogroll

Fotos

Massalfassar

Personal

Ubuntu

Meta

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.

Prova

Renfe fa el ridícul (de nou)

Enviat el dimarts 8 d'abril de 2008 per Pac

Estos dies la premsa es fa ressò de com van els primers dies del tall ferroviari del trajecte entre Vara de Quart (ara València Sant Isidre) i el centre de la ciutat de València.

La veritat és que Renfe està tenint aspectes molt lamentables sobretot en la seua tasca informadora, ja ho avançava fa uns dies en una altra entrada, com a imatge que resumeix com va la cosa, una foto del panell informatiu de hui dimarts a les 15h. a l’andana principal de l’estació d’Aldaia

I en companyia d’este cartell que no sap què informar un resum del que hem passat els usuaris: Llig la resta de l’apunt »

Pertany a Activisme, Denúncia, General, Renfe, Transport públic | 1 comentari »

Renfe no informa

Enviat el dijous 27 de març de 2008 per Pac

Els que usem els serveis de Renfe sabem de com de fotut és el silenci de Renfe, que quan les coses no van com deuen, no hi ha explicació que valga, ni ningú sap informar-te. Hui n’hem tingut una de grosa.

La premsa de hui es fa ressò del tancament immediat amb motiu de les obres de l’AVE, de la Línia d’Aldaia en el tram entre Vara de Quart i l’Estació del Nord a la ciutat de València que estava anunciat fa unes setmanes. El fatídic dia serà el 5 d’abril, d’ací no res! Doncs com que ni als trens que fan el recorregut, ni a les andanes de les vies 7, 8 i 9, habituals d’estos trens, ni a cap lloc hem trobat cap informació oficial ens hem adreçat a Atenció al Viatger on, sense caure-se-li la cara de vergonya a ningú, ens han dit que allí no saben res, i que oficialment no saben que vaja a tancar-se res.

Impressionant! Realment impressionant!

Això que a la premsa hui diu:

“FGV y Renfe reforzarán el servicio de Atención al Cliente con personal de información en las citadas estaciones de la red de Metrovalencia.”

Més que reforçar-lo caldrà que el presten de forma correcta i no usant de nou el silenci a poc més de 8 dies d’un canvi tan radical.

Pertany a Activisme, General, Reclamacions i queixes, Renfe, Transport públic | 1 comentari »

El fenomen de les bicicletes plegables

Enviat el dimarts 11 de març de 2008 per Pac

Cada dia en són més. El fenomen de les bicis plegables és impressionant. Cada dia de matí el tren que ix de València cap a Aldaia en van més. Abans no hi havia problema en deixar-la en algun raconet, però ara els raconets tenen un preu: arribar prompte, i encara i així, el tren va ple de bicicletes.

Bon senyal.

img00047.jpg

Pertany a Bicicleta, Renfe | Sense comentaris »

Campanya electoral en tren

Enviat el divendres 22 de febrer de 2008 per Pac

Des de fa unes setmanes el PSOE ja usa l’espai publicitari del tren per anar fent campanya:

psoe.JPG

Esta setmana el Bloc Iniciativa Verds també s’han estrenat amb publicitat a l’interior dels trens

bloc-verds.JPG

I la resta de partits?

Valoraran que dins del seu target de votants estem els usuaris dels trens de rodalia?

O és que faran alguns la publicitat a l’AVE?

O al Metro i la EMT?

Això sí,  polítics que usen el transport públic pocs, pocs pocs, o cap.

Pertany a Renfe, Transport públic | Sense comentaris »

Renfe ens enganya amb el reciclatge

Enviat el dimarts 12 de febrer de 2008 per Pac

Recentment l’Estació del Nord de Renfe ha renovat la part superior de les papereres que hi ha per tot el recinte.Les noves disposen d’icones més clares que identifiquen els diversos fems que admet i en quina ubicació els hem de llançar, tot un exemple.

Es tracta d’unes papereres estupendes amb tres boques diferenciades amb bosses de colors diferents per recollir el paper (blava), el fem orgànic (verda) i la resta (negra).

img00003.jpg

Des del primer dia, ja fa anys, vaig pensar de com avançats estàvem ja que és difícil trobar papereres on pugues fer ja la tria del fem a llocs de pública concurrència.

Farà cosa d’un mes vam agafar un tren ben tard, potser el de les 22:30h, i clar a eixes hores els passatgers eren ben escassos, vam haver d’esperar-nos a un banc fins que isquera el nostre tren, i vam tindre l’oportunitat de veure com es feia la neteja del recinte i el buidat de les papereres.

I sorpresa, i vergonya aliena, la meua en veure que les bosses es buidaven col·locant el seu contingut tot mesclat en una gran bossa i deixant les tres bosses de colorins preparades per a seguir enganyant el personal.

Pot ser la cosa ha canviat del Nadal cap a ací, però si fora que no (com imagine), haguera estat millor enlloc de renovar les papereres, unificar la paperera en una sola boca i deixar-se d’imatge de sostenibilitat quan és ben falsa.

Qui fa el vídeo per al youtube?

Presentaré un escrit, serà un mail millor, a Renfe i ja us conte.

Pertany a Denúncia, General, Renfe, Sostenible | Sense comentaris »

Renfe deixa la feina a mitges

Enviat el dimarts 13 de novembre de 2007 per Pac

Una de les primeres coses que vaig publicar a este Bloc va ser la notícia Per fi Renfe habilita espai per dur les bicis en condicions, circumstància que vaig poder viure en primera persona i que vaig recollir en unes quantes fotos.

Açò va ser al febrer de 2007 i 9 mesos després estem igual, vaja no igual si no pitjor.

Ara ens trobem amb una absoluta mancança de senyalització exterior al tren indicant que hi ha habilitat un espai per poder portar la bicicleta còmodament, situació que fa que després d’haver fet una forta inversió, els usuaris de binomi bici+tren segueixen desconeixent que els han reservat i adequat un espai per no destorbar la resta del passatge i portar les bicicletes en millors condicions.

És una llàstima que es presenten estes situacions que ens fan pensar que Renfe ha volgut fer un gest per a la galeria i fer-se la foto i res més i ara és el moment de reclamar no només senyalització externa a les unitats equipades, com la proliferació d’espais porta-bicicletes a tots els trens per facilitar la intermodalitat bici+tren.

Llavors us propose una mica d’acció davant Renfe.

Enviar per correu postal i correu electrònic el model d’escrit Reclamació portabicicletes o Reclamación portabicicletas a les Oficines d’Atenció al Client de Renfe Rodalia de tota Espanya i animar a presentar reclamacions per escrit en estos termes a totes i cadascuna les oficines d’atenció al viatger.

Presentar reclamacions serveix per a molt i ens consta que es tenen en compte, sobretot en línies amb certificació AENOR on la qualitat és fonamental i l’opinió dels usuaris un bon termòmetre de la mateixa. Feu arribar a quanta més gent millor l’escrit i que siga presentat massivament.

Oficina de Atención al Cliente Asturias clienteasturias@renfe.es
C/ Uría , s / n. Edificio Anexo a la Estación de Renfe
33003 OVIEDO

Oficina de Atención al Cliente Barcelona clientebarcelona@renfe.es
Estación de Sants.
Plaça Països Catalans, s/n.
08014 BARCELONA

Oficina de Atención al Cliente Bilbao clientebilbao@renfe.es
Plaza Circular, 2 – 3er piso
48008 BILBAO

Oficina de Atención al Cliente Cádiz clientecadiz@renfe.es
Estación de Cádiz
Plaza de Sevilla , s/n
11006 CÁDIZ

Oficina de Atención al Cliente Madrid clientemadrid@renfe.es
Avda. Ciudad de Barcelona, 8 – 3ª
28007 MADRID

Oficina de Atención al Cliente Málaga clientemalaga@renfe.es
C/ Explanada de la Estación, edificio Múltiple 2, 1ª planta
29002 MÁLAGA

Oficina de Atención al Cliente Murcia clientemurcia@renfe.es
Estación de Murcia
Plaza Industria, 1
30002 MURCIA

Oficina de Atención al Cliente San Sabastián clientesansebastian@renfe.es
Estación de Irún
C/ Estación , s/n
20301 IRÚN

Oficina de Atención al Cliente Santander clientesantander@renfe.es
Estación de Santander, andén – vía 1.
Plaza de Estaciones , s/n
39002 SANTANDER

Oficina de Atención al Cliente Sevilla clientesevilla@renfe.es
Estación Santa Justa
Avda. Kansas City s/n
41007 SEVILLA

Oficina de Atención al Cliente Valencia clientevalencia@renfe.es
Xàtiva, 24
46007 VALENCIA

Pertany a Activisme, Bicicleta, Denúncia, General, Reclamacions i queixes, Renfe, Transport públic | Sense comentaris »

Per la primera Via Verda a l’Horta Sud

Enviat el dilluns 15 d'octubre de 2007 per Pac

El passat 5 d’octubre van tancar el tram de ferrocarril entre Xirivella i Quart de Poblet,

i ara s’obri un futur incert per al ja antic traçat del ferrocarril, sens dubte la millor opció passa per convertir-la en una Via Verda, per a l’ús de vianants, ciclistes i discapacitats.

El tram del que parlem té una longitud d’escassament 3 km i que serien perfectes per connectar Xirivella amb Quart de Poblet de manera ràpida i sostenible, els IES, l’Escola Oficial d’Idiomes de Quart de Poblet, els poliesportius, en definitiva facilitar un nou equipament a cel obert per caminar, córrer, passejar, pedalar,… que milloraria la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes.

Via Verda o més carreteres?

Cal una acció decidida per aconseguir una Via Verda i no més asfalt i destrucció del territori envers el cotxe, escriu-li a l’alcaldessa de Quart de Poblet i a l’alcalde de Xirivella i dis-los el que penses, és una oportunitat històrica que no hem de perdre.

Construir una infraestructura nova d’estes característiques per a la mobilitat no motoritzada, no la faran mai pel cost que suposa, i recuperar l’espai del tren és ben fàcil i econòmic.

Actua pel futur sostenible! Llig la resta de l’apunt »

Pertany a Activisme, Bicicleta, Denúncia, General, Renfe | 3 comentaris »

La Renfe, les falles i les bicicletes

Enviat el dimecres 21 de març de 2007 per Pac

Ja han passat les falles 2007 i al contrari que les de l’any passat en que Renfe va fer la vida impossible a les bicicletes, enguany no ha posat cap pega, almenys fins el 15 de març i que jo haja presenciat, ja que han deixat que els propis usuaris/es foren els que s’autoregularen deixant via lliure a passar pels controls d’accés com a qualsevol viatger. A partir del dijous sembla que els combois anaven ja doblats de capacitat i almenys a mi no m’han impedit l’accés amb la bicicleta en horaris raonables mentre hi haguera lloc lliure.

De regal unes falleres donant exemple en l’ús del transport públic:

Falleres al tren Fallera al tren i bicicleta

Pertany a Bicicleta, Renfe | Sense comentaris »

Més bicicletes al tren

Enviat el diumenge 11 de març de 2007 per Pac

De nou Renfe ens sorprén i una nova retolació ens informa de les noves normes en el transport de bicicletes als trens.
Abans eren normes disperses, diferents per a cada línia i hores, i ara estan unificades i ampliades.
poc a poc.

horaris-marc-2007.jpg Horaris bicicleta permesa juny 2005

Pertany a Bicicleta, General, Renfe | Sense comentaris »

Per fi Renfe habilita espai per dur les bicis en condicions

Enviat el dimecres 21 de febrer de 2007 per Pac

La reivindicació històrica de dur les bicicletes com a mitjà de transport complementari al tren sembla que podria ser una realitat als trens de Rodalia de Renfe.
A primers del mes de febrer vam tindre l’oportunitat de poder veure el “prototip” d’espai reservat per transportar còmodament, separadament i netament les bicicletes al tren.
Esperem que no es quede en estes prometedores fotos, si no que s’escampe com la pòlvora entre tots els trens de Rodalia, Mitja distància i Llarga distància, com es diuen ara.

Nou departament per dur bicicletes al tren 01

Pertany a Bicicleta, Renfe | 1 comentari »

copyright © 2oo6 Coses de pac | Gràcies al Wordpress