Benvinguts a

Coses de pac

Per compartir algunes idees, vivències i xorrades que em passen pel cap o pel carrer o al tren. Blog gestionat amb el WordPress.

www.flickr.com
Este és un mòdul Flickr que mostra fotos públiques de coses de pac. Crea el teu propi mòdul, si vols aquí.

Pàgines

Núvol d'etiqueteslinux user #441306

Articles recents

Arxius

Comentaris recents

Bicicleta

Blogroll

Fotos

Massalfassar

Personal

Ubuntu

Meta

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.

Prova

Renfe fa el ridícul (de nou)

Enviat el dimarts 8 d'abril de 2008 per Pac

Estos dies la premsa es fa ressò de com van els primers dies del tall ferroviari del trajecte entre Vara de Quart (ara València Sant Isidre) i el centre de la ciutat de València.

La veritat és que Renfe està tenint aspectes molt lamentables sobretot en la seua tasca informadora, ja ho avançava fa uns dies en una altra entrada, com a imatge que resumeix com va la cosa, una foto del panell informatiu de hui dimarts a les 15h. a l’andana principal de l’estació d’Aldaia

I en companyia d’este cartell que no sap què informar un resum del que hem passat els usuaris: Llig la resta de l’apunt »

Pertany a Activisme, Denúncia, General, Renfe, Transport públic | 1 comentari »

Renfe no informa

Enviat el dijous 27 de març de 2008 per Pac

Els que usem els serveis de Renfe sabem de com de fotut és el silenci de Renfe, que quan les coses no van com deuen, no hi ha explicació que valga, ni ningú sap informar-te. Hui n’hem tingut una de grosa.

La premsa de hui es fa ressò del tancament immediat amb motiu de les obres de l’AVE, de la Línia d’Aldaia en el tram entre Vara de Quart i l’Estació del Nord a la ciutat de València que estava anunciat fa unes setmanes. El fatídic dia serà el 5 d’abril, d’ací no res! Doncs com que ni als trens que fan el recorregut, ni a les andanes de les vies 7, 8 i 9, habituals d’estos trens, ni a cap lloc hem trobat cap informació oficial ens hem adreçat a Atenció al Viatger on, sense caure-se-li la cara de vergonya a ningú, ens han dit que allí no saben res, i que oficialment no saben que vaja a tancar-se res.

Impressionant! Realment impressionant!

Això que a la premsa hui diu:

“FGV y Renfe reforzarán el servicio de Atención al Cliente con personal de información en las citadas estaciones de la red de Metrovalencia.”

Més que reforçar-lo caldrà que el presten de forma correcta i no usant de nou el silenci a poc més de 8 dies d’un canvi tan radical.

Pertany a Activisme, General, Reclamacions i queixes, Renfe, Transport públic | 1 comentari »

Campanya electoral en tren

Enviat el divendres 22 de febrer de 2008 per Pac

Des de fa unes setmanes el PSOE ja usa l’espai publicitari del tren per anar fent campanya:

psoe.JPG

Esta setmana el Bloc Iniciativa Verds també s’han estrenat amb publicitat a l’interior dels trens

bloc-verds.JPG

I la resta de partits?

Valoraran que dins del seu target de votants estem els usuaris dels trens de rodalia?

O és que faran alguns la publicitat a l’AVE?

O al Metro i la EMT?

Això sí,  polítics que usen el transport públic pocs, pocs pocs, o cap.

Pertany a Renfe, Transport públic | Sense comentaris »

Sobre algunes crítiques als serveis de bicicleta pública

Enviat el diumenge 2 de desembre de 2007 per Pac

La setmana passada van inaugurar a Catarroja el Catarroda, un servei de prèstec de bicicleta pública. Als mitjans de comunicació han aparegut crítiques de part de l’oposició i un amic em passa la nota de premsa de Coalició Valenciana al respecte. Independentment del color polític que les signe, algunes de les opinions que s’expressen són recurrents per criminalitzar l’ús de la bicicleta a les ciutats i pobles i reclamar carrils bici i l’ús del casc.

Està clar que implantar un servei d’estes característiques sense una planificació prèvia, sense l’aplicació de mesures d’acompanyament, sense dotació d’infraestructures necessàries per als usuaris de la bicicleta, etc. que ajuden a l’èxit, no té massa sentit més que per fer-se la foto.

En tot cas, em permet fer algunes matisacions al respecte del que s’ha dit:

  • Per usar la bicicleta no són imprescindibles els carrils bici, es pot circular perfectament per la calçada ja que és un vehicle més, amb els mateixos drets i deures.
  • Per circular per grans avingudes amb molt de trànsit potser faça falta carril bici, però no és el cas dels municipis de l’Horta, com Catarroja amb uns 25.000 habitants.
  • Si es volen aplicar mesures a favor de la bicicleta de la mà de projectes de bicicleta pública, enlloc de pensar en crear carrils bici (impossible crear-ne a tots els carrers) el que haurem de fer és pacificar el trànsit; carrers o ciutats 30 seran una garantia per circular de forma segura pels carrers en companyia des cotxes. El transit metropolità se’l trau fora del nucli urbà a través de rondes com ja passa a molts pobles.
  • Haurem de donar formació als nous usuaris de la bicicleta de com circular entre el trànsit rodat.
  • Insinuar que sense carrils bici no es pot usar la bicicleta és fer demagògia, des de fa temps cada dia són molts els usuaris de la bicicleta que la fan servir a diari sense carrils bici que valga.
  • La bicicleta és un vehicle i no deu circular per les voreres a no ser que siguen amples i fent-ho a velocitat de vianant.
  • I si n’hi han sots o foradades doncs les bicicletes, com la resta de vehicles, hauran de circular amb la precaució pertinent i no per això deixarem d’usar-la.
  • Si es va a fomentar la bicicleta, caldrà equipar els edificis públics i la via pública d’aparcaments de bicicleta per garantir-ne la seguretat. També les escoles i els IES que seran receptors de bicicletes si es promociona com a mitjà de transport. Millor si són coberts i vigilats, i dins dels propis edificis millor que millor.
  • I per suposat que les bicicletes són per a l’estiu, i per la tardor, i la primavera i l’hivern, i més ací que vivim a la millor terreta del món, i plou poc i fa fred quatre dies! Només cal viatjar una mica per l’Europa civilitzada, amb un oratge molt més rigorós que ací, on la bicicleta té un paper preponderant front al cotxe en l’àmbit urbà.

Pertany a Bicicleta, General, Transport públic | Sense comentaris »

Renfe deixa la feina a mitges

Enviat el dimarts 13 de novembre de 2007 per Pac

Una de les primeres coses que vaig publicar a este Bloc va ser la notícia Per fi Renfe habilita espai per dur les bicis en condicions, circumstància que vaig poder viure en primera persona i que vaig recollir en unes quantes fotos.

Açò va ser al febrer de 2007 i 9 mesos després estem igual, vaja no igual si no pitjor.

Ara ens trobem amb una absoluta mancança de senyalització exterior al tren indicant que hi ha habilitat un espai per poder portar la bicicleta còmodament, situació que fa que després d’haver fet una forta inversió, els usuaris de binomi bici+tren segueixen desconeixent que els han reservat i adequat un espai per no destorbar la resta del passatge i portar les bicicletes en millors condicions.

És una llàstima que es presenten estes situacions que ens fan pensar que Renfe ha volgut fer un gest per a la galeria i fer-se la foto i res més i ara és el moment de reclamar no només senyalització externa a les unitats equipades, com la proliferació d’espais porta-bicicletes a tots els trens per facilitar la intermodalitat bici+tren.

Llavors us propose una mica d’acció davant Renfe.

Enviar per correu postal i correu electrònic el model d’escrit Reclamació portabicicletes o Reclamación portabicicletas a les Oficines d’Atenció al Client de Renfe Rodalia de tota Espanya i animar a presentar reclamacions per escrit en estos termes a totes i cadascuna les oficines d’atenció al viatger.

Presentar reclamacions serveix per a molt i ens consta que es tenen en compte, sobretot en línies amb certificació AENOR on la qualitat és fonamental i l’opinió dels usuaris un bon termòmetre de la mateixa. Feu arribar a quanta més gent millor l’escrit i que siga presentat massivament.

Oficina de Atención al Cliente Asturias clienteasturias@renfe.es
C/ Uría , s / n. Edificio Anexo a la Estación de Renfe
33003 OVIEDO

Oficina de Atención al Cliente Barcelona clientebarcelona@renfe.es
Estación de Sants.
Plaça Països Catalans, s/n.
08014 BARCELONA

Oficina de Atención al Cliente Bilbao clientebilbao@renfe.es
Plaza Circular, 2 – 3er piso
48008 BILBAO

Oficina de Atención al Cliente Cádiz clientecadiz@renfe.es
Estación de Cádiz
Plaza de Sevilla , s/n
11006 CÁDIZ

Oficina de Atención al Cliente Madrid clientemadrid@renfe.es
Avda. Ciudad de Barcelona, 8 – 3ª
28007 MADRID

Oficina de Atención al Cliente Málaga clientemalaga@renfe.es
C/ Explanada de la Estación, edificio Múltiple 2, 1ª planta
29002 MÁLAGA

Oficina de Atención al Cliente Murcia clientemurcia@renfe.es
Estación de Murcia
Plaza Industria, 1
30002 MURCIA

Oficina de Atención al Cliente San Sabastián clientesansebastian@renfe.es
Estación de Irún
C/ Estación , s/n
20301 IRÚN

Oficina de Atención al Cliente Santander clientesantander@renfe.es
Estación de Santander, andén – vía 1.
Plaza de Estaciones , s/n
39002 SANTANDER

Oficina de Atención al Cliente Sevilla clientesevilla@renfe.es
Estación Santa Justa
Avda. Kansas City s/n
41007 SEVILLA

Oficina de Atención al Cliente Valencia clientevalencia@renfe.es
Xàtiva, 24
46007 VALENCIA

Pertany a Activisme, Bicicleta, Denúncia, General, Reclamacions i queixes, Renfe, Transport públic | Sense comentaris »

FANTA desprecia als usuaris del transport públic

Enviat el diumenge 11 de novembre de 2007 per Pac

FANTA desprecia als usuaris del transport públic al mateix temps que contribueix a disparar els nefastos efectes del Canvi Climàtic.

Necessites este cotxe ja, deixa de moure’t en el autobús. Este és el missatge que vol transmetre l’anunci publicat per la companyia Coca Cola per publicitar la Fanta a la premsa escrita i emés també per TV.

p1030777.JPG

Pertany a Denúncia, General, Transport públic | 3 comentaris »

Vies d’extinció, de El Roto

Enviat el dijous 8 de novembre de 2007 per Pac

De nou El Roto és clar i contundent.

el-roto-vias-de-extincion.gif

Pertany a Activisme, Sostenible, Transport públic | Sense comentaris »

Gràcies Ramon!

Enviat el dimecres 26 de setembre de 2007 per Pac

Un del avantatges d’usar el transport públic, és que tens temps, coneixes gent, et relaciones i com el “roce” fa el “carinyo” doncs acabes fent amistat. Un dels amics gràcies al tren és Ramon Chorques, ell és de Vallada (La Costera), i treballa de dissenyador a l’Estudi de Disseny d’Ángel Martínez d’Alaquàs i coincidim de vegades al tren que ens porta plegats a Aldaia.

Després de l’estiu s’ha comprat una bicicleta plegable 😀 i segons conta va descobrint a poc a poc noves sensacions que li dóna la bicicleta. Ara acudix a l’Estació del Nord en bicicleta des de Benimaclet (si no plou), a més quan no hi ha massa feina, guanya més de 30 minuts ja que pot agafar el tren anterior al que abans agafava i de tant en tant coincidim al tren de tornada a València ciutat.

L’altre dia li vaig regalar un llum per a la bicicleta, i que no tinga excuses quan fosquege prompte, i ell va regalar-me 3 llibres de contes infantils. El detall, que no calia, té la peculiaritat que han estat il·lustrats per Ramon! Editat per l’Obra Social de la Caixa d’Estalvis d’Ontinyent, en col·laboració amb Serra Grossa per a la difusió, manteniment i recuperació del nostre patrimoni cultural i natural, i que explica històries pròpies de la comarca La Costera i voltants.

Cada llibre té el seu estil il·lustratiu, a més de secrets sobre quina persona ha orientat cada personatge, tot un tresor que llegirem durant temps per amanir i preparar els preludis de la son infantil.

Pertany a General, Personal, Transport públic | Sense comentaris »

copyright © 2oo6 Coses de pac | Gràcies al Wordpress