Benvinguts a

Coses de pac

Per compartir algunes idees, vivències i xorrades que em passen pel cap o pel carrer o al tren. Blog gestionat amb el WordPress.

www.flickr.com
Este és un mòdul Flickr que mostra fotos públiques de coses de pac. Crea el teu propi mòdul, si vols aquí.

Pàgines

Núvol d'etiqueteslinux user #441306

Articles recents

Arxius

Comentaris recents

Bicicleta

Blogroll

Fotos

Massalfassar

Personal

Ubuntu

Meta

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.

Prova

Cucs de seda a casa

Enviat el dijous 10 d'abril de 2008 per Pac

De nou els animalons són protagonistes a casa.

Arribada la primavera, puntuals els cucs de seda ixen dels ous i comencen a ser animal de companyia de molts xiquets i xiquetes.

Crec que per a producció de seda ja no són en cap cas per estes contrades, però veure en poc més d’un mes com d’ou, passen a cuc, fan el capoll, ixen les papallones i ponen de nou els ous resulta molt educatiu per als menuts. Cal estar atents que no es convertisquen en un element de joc i de maltractament involuntari, i sí reforçar la responsabilitat el manteniment del seu benestar, tant en aliment, netedat, i tracte.

Una foto d’una de les 3 caixes que tenim a casa dels que ens han regalat la família Barberà i Guillem i després Ester

cucs de seda

i ara un parell de vídeos, el primer dels nostres cucs, el segon molt il·lustratiu del com fan el capoll

Pertany a Animals, General | 1 comentari »

Compostatge

Enviat el diumenge 16 de desembre de 2007 per Pac

A casa tenim un compostador per fer compost, que segons la wikipèdia és el producte de la descomposició de matèria orgànica mitjançant la fermentació aeròbica (definició completa ací).

A banda de definicions més o menys teòriques, el compostador és un senzill contenidor que col·locat a l’exterior sobre la terra, ens serveix per reduir el contingut de la nostra bossa de fem ja que allà hi tirem:

  • corfes de fruites i verdures
  • fruita o verdura que s’ha fet malbé
  • corfes d’ou
  • restes lactis i de formatge
  • paper de cuina usat
  • restes de café
  • pa florit
  • gespa tallada
  • males herbes i fulles caigudes
  • i en general tota la matèria orgànica que no siga restes de carn i peix, ossos, menjars el·laborat, etc.

i quasi sense adonar-nos-en, va minvant el volum i resta a l’espera de més matèria.

La veritat és que aquell contenidor és una meravella, fa olor a terra humida de bosc, no se li ha de fer res especial, remenar-lo de tant en tant, i quan està ple (al cap de mesos) i li fas el buidat te n’adones de la màgia de la natura que ha convertit les nostres deixalles en un compost exel·lent (per als que no teniu la sort de tindre un tros de terra on posar-lo, veieu que també n’hi han de compostadors urbans per tindre’ls a la galeria de casa o similars).

L’altre dia vam buidar la part de baix, la ja compostada, per tercera vegada en 4 anys, i és que s’ho engolix tot, entre els cucs de terra, els llimacs, els porquets de Sant Antoni, algunes aranyetes, dragons i algunes bestioles més; les temperatures altes que assolix (fins 65ºC hem mesurat) i la pressió, etc., tot es descompon i es transforma.

Unes fotos per que us animeu:

El compostador quasi ple després que la tardor haja defoliat els arbres de fulla caduca, les parres i sobretot que feia molt de temps que no li fèiem el buidat

mini-ple.jpg

Un detall del compost que aguaita en llevar-li una tapadora

mini-detall.jpg

Vista, en estrats, on es pot veure la part baixa totalment compostada i els altres nivells en diferents estats de descomposició

mini-general.jpg

Després d’haver llevat uns 40 cm de molla, ja disposem de nou d’espai per seguir abocant el fem orgànic

mini-buit.jpg

Un parell de vídeos que també ho mostren bé:

Pertany a Animals, Fotos, General, Sostenible | 1 comentari »

Per als insectes, dragons

Enviat el dimecres 24 d'octubre de 2007 per Pac

 

L’altre dia remenant el compostador vam trobar uns dels veïns més desitjats (malgrat que a altres els causa feredat) per estalviar-nos mosques i mosquits a casa: un parell de dragons.

Un era gran i feia impressió agafar-lo amb aquella pell tan aspra i una boca sense dents però que s’obri i mossega de forma innocent a la mínima que pot, l’altre era menudet i bufó, però l’instint de mossegar el tenia, pel bé de la seua supervivència.

En fer-los unes fotos els vam amollar de nou.

 

 

 

 

Pertany a Animals, General | 3 comentaris »

Ja tenim gripaus!

Enviat el dimecres 19 de setembre de 2007 per Pac

Sí, després d’un llarg procés de criança els ous es feren cabotets, cresqueres fins tindre potes, se’ls caigué la cua i en ser gripauets menudets, desaparegueren pel jardí.

Ara han aparegut amb un tamany considerable, les mans són de Pau que són menudes…

mini-gripau.JPG

Pertany a Animals, Fotos, General, Personal | Sense comentaris »

Ampliem la família!

Enviat el dimarts 24 d'abril de 2007 per Pac

Gràcies a l’amic Juan Carlos i l’amiga Àngels hem ampliat els habitants de casa nostra de forma temporal, i és que fa just una setmana ens van regalar una posta d’ous de granota (o gripau) per que la criàrem a casa, i una vegada passat el procés de naixement del cabotets, eixides de potes, pèrdua de cua, fins convertir-se en veritables granotes, seran alliberades a la natura.

Doncs dit i fet, 8 dies més tard de vindre a casa, i ubicar-los al jardí en una safa amb aigua de l’aquari, unes fulles d’encisam i una mica de menjar per a peixos, han nascut els cabotets 😀

Ara són molt menudets, i fràgils, i cal deixar-los estar, cosa que cal inculcar als menuts de la casa, que han vist amb alegria com la vida els visita al jardí.

Malgrat que l’altre dia Pau estava fent xocolata amb un pal dins la safa dels cabotets… estos segueixen vius i fent-se grans, i si no mireu:

Pertany a Animals, Personal | 5 comentaris »

copyright © 2oo6 Coses de pac | Gràcies al Wordpress