Benvinguts a

Coses de pac

Per compartir algunes idees, vivències i xorrades que em passen pel cap o pel carrer o al tren. Blog gestionat amb el WordPress.

www.flickr.com
Este és un mòdul Flickr que mostra fotos públiques de coses de pac. Crea el teu propi mòdul, si vols aquí.

Pàgines

Núvol d'etiqueteslinux user #441306

Articles recents

Arxius

Comentaris recents

Bicicleta

Blogroll

Fotos

Massalfassar

Personal

Ubuntu

Meta

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.

Prova

La bicicleta a Palma de Mallorca necessita el teu ajut

Enviat el dilluns 14 de setembre de 2009 per Pac

De la llista de la Coordinadora estatal d’usuaris de la bicicleta m’arriba un missatge d’auxili. Són moltes les causes que diàriament u rep i com no podem arreglar el món tot d’una, no es cosa de militar en totes elles.
Però esta per a mi és una mica especial.

A l’illa de Mallorca hem fet moltes excursions en bicicleta, viatges iniciàtics al cicloturisme on la Tramuntana ens posava a prova, on descobríem a “colp de pedal” els racon d’una illa meravellosa.

Fa uns dies, la meua amiga Ajo de les Illes  feia saber a través del seu Facebook que estava anant a treballar en bicicleta i que estava tant contenta. Jo en saber-ho estava també molt content, per ella i per que de les Illes Balears no tinc massa referències de moviment ciclista urbà i saber que el nou sistema de bicicleta pública canviava hàbits cotxers, m’alegrava.Als comentaris del canvi de costum cap a les dues rodes, n’hi havia escepticisme, les típiques criminalitzacions cap als ciclistes urbans, etc. però pensava que continuaria i que podria ser un canvi de tendència que fera veure menys cotxes i més gent en bici.

Però el missatge rebut no va en la línia de pèrdua d’usuaris sinó per la maquiavèl·lica, quasi bèl·lica, actitud de les forces vives econòmiques de la ciutat en contra de que es cree una mínima infraestructura ciclista.

Segons expliquen es tracta de l’oposició brutal i coordinada de taxistes, comerciants i automobilistes als carrils bici, especialment al recent inaugurat, que discorre por l’antiga ronda de la ciutat (les avingudes). Davant d’este panorama, on El Mundo fa la seua enquesta tendenciosa, un grup de gent està demanant fer arribar el rebuig més contundent a l’intent de boicot dels carrils bici amb l’enviament de missives als presidents d’AFEDECO i PIMECO amb còpia a diversos diaris i entitats.

Si teniu 2 minuts envieu a les adreces de baix el text que esn proposen o altre de similar:

presidente@afedeco.com
pimeco@pimeco.com
local.diariodemallorca@epi.es
redaccion@ultimahora.es
eldia.redaccion@elmundo.es
sempervivens@hotmail.com
bllinas@presib.caib.es
premsa@a-palma.es
mrlambea@yahoo.com

Senyors Presidents d'”Afedeco” i “Pimeco”, Palma de Mallorca

Molt senyors meus:

Davant les notícies aparegudes en premsa en el sentit que la seva organització considera la possibilitat de portar a terme un tancament patronal i altres protestes en contra de l’establiment d’un carril bici en les “avingudes” de Palma, vull manifestar-li que, malgrat no ser resident en aquesta ciutat, sóc un visitant assidu per vacances de la seva ciutat, com ho és para molts ciutadans d’aquest país.

Doncs bé, com a ciclista urbà que sóc, li expresso la meva estupefacció, desgrat i disgust davant les actituds referides, i vull significar-li el meu interès a conèixer una relació dels comerços associats a les seves organitzacions que propugnin la mesura citada, amb el propòsit de, si es tracta de negocis amb representació en el meu lloc de residència, adoptar quantes mesures lícites de boicot estiguin en la meva mà, divulgant-les quant pugui en l’àmbit del col·lectiu ciclista de l’Estat i entre les persones del meu entorn.

Igualment, li significo que l’eventual supressió o alteració de la infraestructura ciclista esmentada suposaria un factor determinant per a mi a l’hora de decidir-me a viatjar a aquesta turística destinació, optant sense dubtar-lo per dirigir-me a altra ciutat més receptiva a l’imparable fenomen del ciclisme ciutadà.

Atentament li saluda,

(Nom, cognoms i DNI)

o bé

Señores Presidentes de “Afedeco” y “Pimeco”, Palma de Mallorca

Muy señores míos:

Ante las noticias aparecidas en prensa en el sentido de que su organización considera la posibilidad de llevar a cabo un cierre patronal y otras protestas en contra del establecimiento de un carril bici en las “avenidas” de Palma, quiero manifestarle que, pese a no ser residente en esa ciudad, bien podría ser para mí destino de un desplazamiento vacacional o de una breve escapada, como lo es para muchos ciudadanos de este país.

Pues bien, como ciclista urbano que soy, le expreso mi estupefacción, desagrado y disgusto ante las actitudes referidas, y quiero significarle mi interés en conocer una relación de los comercios asociados a sus organizaciones que propugnen la medida citada, con el propósito de, si se trata de negocios con representació n en mi lugar de residencia, adoptar cuantas medidas lícitas de boicoteo estén en mi mano, divulgándolas cuanto pueda en el ámbito del colectivo ciclista del Estado y entre las personas de mi entorno.

Igualmente, le significo que la eventual supresión o alteración de la infraestructura ciclista mencionada supondría un factor determinante para mí a la hora de decidirme a viajar a ese turístico destino, optando sin dudarlo por dirigirme a otra ciudad más receptiva al imparable fenómeno del ciclismo ciudadano.

Atentamente le saluda,

(Nombre, apellidos y DNI)

Pertany a Activisme, Bicicleta | Sense comentaris »

V Neteja del Molí de Vent” de Puçol

Enviat el dimecres 7 de maig de 2008 per Pac

Este dissabte 10 de maig a les 10 del matí Acció Ecologista Agró Puçol realitzarà la “V Neteja del Molí de Vent” de Puçol.

Estem invitats a participar en ella y contribuir així a la conservació del nostre patrimoni natural i cultural.

La ubicació del molí és esta de baix, encara que l’accés no està senyalitzat i resulta complicat arribar-hi, és just la taca circular blanca del plànol


Mostra un mapa més gran

Pertany a Activisme, Medi ambient | Sense comentaris »

Renfe fa el ridícul (de nou)

Enviat el dimarts 8 d'abril de 2008 per Pac

Estos dies la premsa es fa ressò de com van els primers dies del tall ferroviari del trajecte entre Vara de Quart (ara València Sant Isidre) i el centre de la ciutat de València.

La veritat és que Renfe està tenint aspectes molt lamentables sobretot en la seua tasca informadora, ja ho avançava fa uns dies en una altra entrada, com a imatge que resumeix com va la cosa, una foto del panell informatiu de hui dimarts a les 15h. a l’andana principal de l’estació d’Aldaia

I en companyia d’este cartell que no sap què informar un resum del que hem passat els usuaris: Llig la resta de l’apunt »

Pertany a Activisme, Denúncia, General, Renfe, Transport públic | 1 comentari »

Renfe no informa

Enviat el dijous 27 de març de 2008 per Pac

Els que usem els serveis de Renfe sabem de com de fotut és el silenci de Renfe, que quan les coses no van com deuen, no hi ha explicació que valga, ni ningú sap informar-te. Hui n’hem tingut una de grosa.

La premsa de hui es fa ressò del tancament immediat amb motiu de les obres de l’AVE, de la Línia d’Aldaia en el tram entre Vara de Quart i l’Estació del Nord a la ciutat de València que estava anunciat fa unes setmanes. El fatídic dia serà el 5 d’abril, d’ací no res! Doncs com que ni als trens que fan el recorregut, ni a les andanes de les vies 7, 8 i 9, habituals d’estos trens, ni a cap lloc hem trobat cap informació oficial ens hem adreçat a Atenció al Viatger on, sense caure-se-li la cara de vergonya a ningú, ens han dit que allí no saben res, i que oficialment no saben que vaja a tancar-se res.

Impressionant! Realment impressionant!

Això que a la premsa hui diu:

“FGV y Renfe reforzarán el servicio de Atención al Cliente con personal de información en las citadas estaciones de la red de Metrovalencia.”

Més que reforçar-lo caldrà que el presten de forma correcta i no usant de nou el silenci a poc més de 8 dies d’un canvi tan radical.

Pertany a Activisme, General, Reclamacions i queixes, Renfe, Transport públic | 1 comentari »

Recuperació d’un ullal a la marjal d’Almenara

Enviat el dilluns 24 de març de 2008 per Pac

Acció ecologista Agró ens va convocar a la Marjal d’Almenara per commemorar el Dia Mundial de les Zones Humides. Sense fer massa publicitat i un poc a corre cuita encara ens vam aplegar més de 15 persones que vam pujar amb les bicicletes a l’estació del tren de Massalfassar destinació Almenara. Allà ens esperava el gros del grup que amb les bicicletes per camins d’horta i a poc a poc ens van portar a l’Ullal dels Estanys on vam poder contemplar un paisatge espectacular, aconseguit gràcies a la pressió del col·lectiu del Camp de Morvedre, i a la cessió i compra de terreny com a fórmula per recuperar espais protegits.

Llig la resta de l’apunt »

Pertany a Activisme, Fotos, General, Medi ambient | Sense comentaris »

Multa ciutadana

Enviat el dilluns 10 de març de 2008 per Pac

Trobe a esta web un altra manera d’encarar els aparcadors incívics: la multa ciutadana, versió espanyola de http://www.youparklikeanasshole.com/

Haurem fer alguna cosa similar.

multa-ciudadana_ii.JPG

Pertany a Activisme, Denúncia, General | Sense comentaris »

Obres invadint l’espai dels vianants

Enviat el dilluns 3 de març de 2008 per Pac

De nou topete amb els de Lubasa ocupant el meu espai, l’espai dels vianants. En este cas és el pas de vianants just enfront de la feina. Resulta que estaven d’obres (menors) allà, i el muntó de terra que han fet està ubicat just damunt del pas per a vianants, al costat està el compressor que també dificulta el pas i per rematar-ho la furgoneta ocupa part del pas i part d’un aparcament.

lubasa-i-vianants.jpg

Als companys amb els que anava quan feia ala foto els pareixia excessiva la meua actitud i les meues demandes en el sentit que no era el lloc de deixar el vehicle, em reclamaven una actitud més tolerant davant la situació.

Me’n vaig anar una mica malament, per si me n’empassava en el meu rigor, però repensant-ho un poc només he pogut que refermar-me.

Òbviament, si algú ha de fer obres sobre un pas de vianants l’haurà d’ocupar, res a objectar. Però la meua demanada és que si eixa intervenció s’ha de fer i va a ocupar-se un pas de persones, s’hauran d’habilitar passos alternatius, per que si enlloc de voler passar una persona jove i àgil, ho vol fer una persona major, una persona amb gaiato o closes, un discapacitat en cadira de rodes, una persona amb un carret per portar un nadó…, el metre escàs que de pas han deixat és insuficient i perillós per poder passar.

Crec que haver reservat un lloc per a deixar la furgoneta (ocupant un dels llocs d’aparcament p.e.) no hagués costat tant d’esforç (i segurament serà el que estableixen les ordenances), i no haguérem perjudicat els més dèbils, els vianants.

Pertany a Activisme, Denúncia, General, Reclamacions i queixes | Sense comentaris »

Jornada festiva a la Marjal d’Almenara

Enviat el dimecres 27 de febrer de 2008 per Pac

El proper dissabte 1 de març el Col·lectiu del Camp de Morvedre d’Acció Ecologista Agró celebrarà com ja és costum el Dia Internacional de les Zones Humides amb el lema: “Ahir l’ullal dels Estanys, hui l’ullal de Quartons”.

El programa d’actes serà:

11:00h Arribada als Estanys d´Almenara. Informació d´acords de custòdia i reconeixement als propietaris. Informació de la compra de l’Ullal de quartons per Acció Ecologista Agró.

11:30 h. Actuació de la colla de dolçaines i tabals “Garramatxa” d’Almenara.“Desalambrada popular” de la finca .

12:00 h. Plantació i adequació de l’ullal.

13:00 h. Visita als Estanys d’Almenara.

14:00 h. dinar de germanor en la platja d’Almenara

Més informació ací

Convocatòria per anar en bici

marjal-almenara.jpg

Pertany a Activisme, Medi ambient | 1 comentari »

PÀNIC PEL NADAL. Els reis mags en vaga

Enviat el diumenge 16 de desembre de 2007 per Pac

Comunicat de la Plataforma PÀNIC, formada per ses Majestats els Reis Mags d’Orient, i el Pare Noel.

Noticias Setem 04/12/07

La Plataforma Anti-Nadal-Inundat-pel-Consumisme (PÀNIC) manifesta:

Que aquest any Ses Majestats els Reis Mags d’Orient es declaren en vaga indefinida i que, fins que no siguen satisfetes les seues demandes, no es mouran de l’Orient Mitjà. Les raons que han portat a Ses Majestats a prendre aquesta decisió dràstica són:

1. L’Equip de Patges Reials està fart de portar tones i tones d’objectes inútils i de regals que van a parar al fons d’un armari o a l’abocador sense haver estat utilitzats. Un 10% de les persones del món consumim el 70% dels recursos.
2. Degut a la gran quantitat de regals sol·licitats, l’Equip de Patges Reials està obligat a fer jornades laborals que no respecten el conveni del Sindicat de Personatges Nadalencs. Buscar cada cop més regals i al preu més baix obliga a treballar a milions de persones de països empobrits en jornades indignes, inhumanes 3 de cada 5 treballadores de les fàbriques de roba del món no tenen contracte, fan més de 70 hores setmanals i cobren menys de 100 euros al mes.
3. Ses Majestats estan farts de portar regals que només es poden trobar a grans superfícies i centres comercials i troben a faltar el contacte amb les botigues de la ciutat. A l’estat Espanyol es tanquen 11 botigues de barri diàries per culpa de les grans superfícies.
4. Ses Majestats no volen portar més regals fabricats per empreses que no respecten els drets dels treballadors i les treballadores i que se’n van a països pobres a contaminar el que no els deixen contaminar a Europa i els EEUU.

Per totes aquestes raons el PÀNIC declara una vaga indefinida fins que no hi haja un compromís generalitzat de:

1. no regalar per regalar i mantenir un criteri racional
2. acordar amb la família i els amics el pressupost màxim dels regals per no convertir el nadal en una competició
3. evitar que els nens i nenes reben allaus de regals que no tindran mai temps d’utilitzar.
4. prioritzar els regals fets per un mateix o una mateixa
5. prioritzar els regals ecològics, justos i de proximitat
6. no deixar-se portar per la publicitat i tenir criteri propi
7. donar preferència a regals culturals i amb contingut
8. dedicar el nostre temps als altres: és el regal més valuós.

Així doncs, des del PÀNIC esperem que les vostres cartes i correus electrònics d’enguany segueixen aquestes reivindicacions. Si no és així, ja podeu esperar asseguts que no hi haurà ni cavalcada, ni camells, ni regals, ni carbó, res de res.

Pertany a Activisme, General | 1 comentari »

Sóc membre del Consell Escolar!

Enviat el diumenge 2 de desembre de 2007 per Pac

El passat dijous 29 de novembre van celebrar-se eleccions a Consell Escolar al Col·legi Sant Llorenç Màrtir de Massalfassar. Sempre he volgut implicar-me una mica més en la vida de l’escola (com tots diuen, és la millor manera de saber com funciona el centre per dins), però este bloc i altres menesters com la criança em lleven prou de temps.

El cas és que una mare membre de l’AMPA, Mª Àngels, em va animar a presentar-me com a representant dels pares i mares, i sense pensar-m’ho massa vaig decidir-me i un dia abans de finalitzar el termini de presentació de candidatures vaig lliurar la meua.

La sorpresa ha estat en saber que he estat elegit :D, ja que just la setmana de les eleccions per diversos motius no vaig poder passar pel parc “a fer campanya”;) i encara que de 4 aspirants 2 hi entraven, m’he alegrat molt per ser elegit.

Des del divendres ja són diverses les persones que m’han felicitat i encoratjat a fer-ho bé, i a que no els defraude, que confien en mi; llavors espere estar a l’altura de les circumstàncies i fer-ho el millor possible.

Per anar situant-me, un esquema de la composició del Consell Escolar:

L’Equip directiu amb – La Directora i el Secretari
4 mestres: 4 d’Infantil i Primària
4 alumnes amb veu però sense vot
5 pares/mares (un d’ells de l’AMPA)
1 representant de l’Ajuntament

Llegia estos dies que el meu cap Toni Saura també era aspirant al consell escolar, llavors ara tindrem més temes dels que raonar.

Pertany a Activisme, Massalfassar | 8 comentaris »

« Entrades anteriors

copyright © 2oo6 Coses de pac | Gràcies al Wordpress