Benvinguts a

Coses de pac

Per compartir algunes idees, vivències i xorrades que em passen pel cap o pel carrer o al tren. Blog gestionat amb el WordPress.

www.flickr.com
Este és un mòdul Flickr que mostra fotos públiques de coses de pac. Crea el teu propi mòdul, si vols aquí.

Pàgines

Núvol d'etiqueteslinux user #441306

Articles recents

Arxius

Comentaris recents

Bicicleta

Blogroll

Fotos

Massalfassar

Personal

Ubuntu

Meta

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.

Prova

Medicamentós

Enviat el dimecres 9 de setembre de 2009 per Pac

He estat fora de joc un temps i és que l’ànsia ha pogut en mi. No se si era ànsia de poder, ànsia de poder ser, ànsia de poder més, el cas és que m’ha derrotat.
Ara, ja dempeus, dret i refet torne.

Les meues drogues ara

Pertany a General, Sostenible | 1 comentari »

De nou, pac online

Enviat el dimarts 8 de setembre de 2009 per Pac

Uf! Ja fa quasi un any i mig que no em deixe caure per ací. I les estadístiques segueixen dient que algú es deixa caure encara després de tant de temps. Per a eixos que no han deixat mai a zero l’estadística, i per la meua xarrameca compulsiva, vaig a veure de mantindre’l una mica viu.

La veritat és que he volgut escriure esta estrada ja fa setmanes però la por a ressuscitar el blog i no poder portar una seguida, per pobra que siga, em parava.

I hui no se perquè, he decidit que vaig a fer l’esforç. Veurem que dura.

En este temps moltes coses han passat. Moltes, moltes. No les contaré ací per no avorrir el personal, però faré memòria d’algunes curioses i útils.

Per començar, com que el tema de la temporada són les noves formes d’asèpsia front a la grip A, em faig ressò de les opcions que hi han front a la impossibilitat de donar la mà, ni besar-nos a la cara, etc.

Salut!

Pertany a General | 1 comentari »

Per a l’aigua de pluja

Enviat el dimecres 16 d'abril de 2008 per Pac

L’amic Salvador (gràcies) m’envia un interessantíssim enllaç de l’empresa Aiguadepluja que “segueix la tendència internacional de revalorització de l’aigua de pluja”, i en paral·lel gestionen un blog que reflexiona sobre l’aigua i sobre la vida.

Bona troballa que cal seguir per enriquir-nos amb el que es meneja i es cou envers l’aigua, tan escassa, tan valuosa i que la malbaratem a diari.

De les coses que venen he trobat aquest dipòsit per recollir l’aigua de pluja i usar-la per regar el jardí. A veure si cola a casa :S

Hi han moltes altres coses interessants!

Pertany a General, Sostenible | 2 comentaris »

Reutilització d’aigua (grisa) de la rentadora per al vàter

Enviat el dilluns 14 d'abril de 2008 per Pac

5b7swltios

Pertany a General, Manualitats, Sostenible | Sense comentaris »

Cucs de seda a casa

Enviat el dijous 10 d'abril de 2008 per Pac

De nou els animalons són protagonistes a casa.

Arribada la primavera, puntuals els cucs de seda ixen dels ous i comencen a ser animal de companyia de molts xiquets i xiquetes.

Crec que per a producció de seda ja no són en cap cas per estes contrades, però veure en poc més d’un mes com d’ou, passen a cuc, fan el capoll, ixen les papallones i ponen de nou els ous resulta molt educatiu per als menuts. Cal estar atents que no es convertisquen en un element de joc i de maltractament involuntari, i sí reforçar la responsabilitat el manteniment del seu benestar, tant en aliment, netedat, i tracte.

Una foto d’una de les 3 caixes que tenim a casa dels que ens han regalat la família Barberà i Guillem i després Ester

cucs de seda

i ara un parell de vídeos, el primer dels nostres cucs, el segon molt il·lustratiu del com fan el capoll

Pertany a Animals, General | 1 comentari »

Renfe fa el ridícul (de nou)

Enviat el dimarts 8 d'abril de 2008 per Pac

Estos dies la premsa es fa ressò de com van els primers dies del tall ferroviari del trajecte entre Vara de Quart (ara València Sant Isidre) i el centre de la ciutat de València.

La veritat és que Renfe està tenint aspectes molt lamentables sobretot en la seua tasca informadora, ja ho avançava fa uns dies en una altra entrada, com a imatge que resumeix com va la cosa, una foto del panell informatiu de hui dimarts a les 15h. a l’andana principal de l’estació d’Aldaia

I en companyia d’este cartell que no sap què informar un resum del que hem passat els usuaris: Llig la resta de l’apunt »

Pertany a Activisme, Denúncia, General, Renfe, Transport públic | 1 comentari »

La OMS demana usar més la bicicleta

Enviat el dimarts 8 d'abril de 2008 per Pac

Article publicat al diari Público el dia mundial de la Salut (gracias Juaco!).

La practica de la bicicleta urbana segueix essent una cosa d’excèntrics, snobs, o poca feina… però l’Organització Mundial de la Salut se’n fa ressò!
Salut i pedals

El organismo internacional alerta, en el Día Mundial de la Salud, sobre las consecuencias del cambio climático en la salud

ANTONIO GONZÁLEZ – Madrid – 07/04/2008 00:30

Las acciones del ser humano, que son la causa principal del cambio climático, pueden ser también su solución. Este argumento de la doctora Margaret Chan, directora general de la Organización Mundial de la Salud (OMS), vertebra el mensaje emitido hoy, Día Mundial de la Salud, por el organismo internacional, que ha decidido dedicar la celebración de la efeméride a las consecuencias que tiene el calentamiento global sobre la salud humana. “Necesitamos que las personas opten tanto por el fortalecimiento de la salud como por la reducción del cambio climático”, señala. Llig la resta de l’apunt »

Pertany a Bicicleta, General, Sostenible | Sense comentaris »

Més llum sostenible per a la bici

Enviat el dijous 3 d'abril de 2008 per Pac

Si al Nadal parlava del nou sistema per il·luminar el desplaçament en bicicleta mitjançant la creació d’un camp magnètic (i després de 3 mesos d’ús només puc que estar ben content del resultat que em dóna, i a més mai m’oblide el llum com abans!), ara un altre sistema per fer llum , en este cas aprofitant l’energia solar.

solarbike_package.gif

Al final poder és voler.

Pertany a Bicicleta, General, Sostenible | Sense comentaris »

Guerra a l’aigua envasada

Enviat el dijous 3 d'abril de 2008 per Pac

Lisc al blog d’enginyeria i sostenibilitat per al segle 21 un interessant article sobre l’aigua embotellada que posa sobre la taula una série de detalls a tindre en compte:

  • L’aigua embotellada genera fins a 600 vegades més CO2 que l’aigua de l’aixeta.
  • Es necessiten 7 litres d’aigua per a produir 1 litre d’aigua embotellada.
  • Produir 1 litre d’aigua embotellada té el mateix impacte en el medi ambiente que conduir un coche durant 1Km.
  • El cost de l’aigua… (hui, a Espanya):
    • 1000 litres d’aigua per a l’agricultura: 0,01€
    • 1000 litres d’aigua de consum domèstic: 1€
    • 1000 litres d’aigua embotellada (suposant que compres les barates 0,16€/litre): 160€

igualment, la fundació Terra ha publicat recentment un article en esta línia que és ben recomanable.

Pertany a General, Sostenible | 2 comentaris »

Renfe no informa

Enviat el dijous 27 de març de 2008 per Pac

Els que usem els serveis de Renfe sabem de com de fotut és el silenci de Renfe, que quan les coses no van com deuen, no hi ha explicació que valga, ni ningú sap informar-te. Hui n’hem tingut una de grosa.

La premsa de hui es fa ressò del tancament immediat amb motiu de les obres de l’AVE, de la Línia d’Aldaia en el tram entre Vara de Quart i l’Estació del Nord a la ciutat de València que estava anunciat fa unes setmanes. El fatídic dia serà el 5 d’abril, d’ací no res! Doncs com que ni als trens que fan el recorregut, ni a les andanes de les vies 7, 8 i 9, habituals d’estos trens, ni a cap lloc hem trobat cap informació oficial ens hem adreçat a Atenció al Viatger on, sense caure-se-li la cara de vergonya a ningú, ens han dit que allí no saben res, i que oficialment no saben que vaja a tancar-se res.

Impressionant! Realment impressionant!

Això que a la premsa hui diu:

“FGV y Renfe reforzarán el servicio de Atención al Cliente con personal de información en las citadas estaciones de la red de Metrovalencia.”

Més que reforçar-lo caldrà que el presten de forma correcta i no usant de nou el silenci a poc més de 8 dies d’un canvi tan radical.

Pertany a Activisme, General, Reclamacions i queixes, Renfe, Transport públic | 1 comentari »

« Entrades anteriors

copyright © 2oo6 Coses de pac | Gràcies al Wordpress